Hlavní obsah

Uloví Henryho miliardové laso z Chelsea?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Anglii se schyluje k dalšímu bombastickému přestupu letošního léta. Po Beckhamovi, který posílil Real Madrid, by se druhá změna fotbalového dresu mohla odehrát čistě jen na Ostrovech. Ruský miliardář Roman Abramovič, jenž nedávno ovládl londýnskou Chelsea, netají velký zájem o útočníka Thierry Henryho z Arsenalu a už šustí bankovkami.

Foto: Alena Oudová

Plzeňské farmářské trhy oživují centrum města Plzně.

Článek

"Fotbal stále více ovládají obchodní zájmy. Už moc nezáleží na hráči, celé se to může upéct, aniž by na to Thierry měl nějaký vliv," naznačil v listu The Sun Henryho agent Jerome Anderson, co si o tom všem myslí sám hráč. Ten by jen nerad opouštěl Arsenal, s nímž již zaznamenal řadu úspěšných výsledků a v němž se pod vedením krajana Arsena Wengera vypracoval na jednoho z nejlepších forvardů planety.

Pro Arsenal ale může být tento krok větším rizikem, než prodej Davida Beckhama pro Fergusonův United. Nejenže by tento krok velmi pobouřil příznivce, ale mohl by znamenat i rozpad francouzské legie, jíž tvoří Patrick Vieira, Robert Pires, Silvaine Wiltord a trenér Wenger. A to by se rovnalo katastrofě...

Raději nejmenuje

Ovšem tohle Abramoviče nezajímá. Nový vlastník Chelsea stanovil koupi Henryho jako svou největší prioritu a dodal: "Peníze nehrají ani tu nejmenší roli." To naznačuje i částka, kterou je podle The Sunu ochoten vysázet na stůl - 45 miliónů eur, tedy v přepočtu 1,35 miliardy korun.

Abramoviče zajímá i jiný muž z Highbury - obránce Sol Campbell. Další jména ovšem odmítá vyslovit. "Kdybych to udělal, jejich cena by dramaticky vzrostla," je si vědom. Přesto nedávno naznačil, že by rád viděl v týmu Edgara Davidse, Alessandra Nestu a Ronaldinha. Jenže AC Milán prodej druhého jmenovaného rezolutně odmítl a v případě brazilského šampióna Ronaldinha se spíše hovoří o Realu Madrid.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám