Hlavní obsah

Ujfaluši na Arsenal nemyslí

Novinky, Jan Krůta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obránce Hamburku Tomáš Ujfaluši vyrostl v Německu v komplexního fotbalistu. Ve svých 25 letech se stal na trhu žádaným zbožím a jeho klub si teď určitě mne ruce, že s ním před nedávnem prodloužil kontrakt až do roku 2007.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

"Je to pro mě taková pojistka. Vědí, že v případě přestupu za mě dostanou slušně zaplaceno. S tím úmyslem se mnou smlouvu prodloužili," uvědomuje si Ujfaluši, jehož jméno se přetřásalo a stále přetřásá v souvislosti se zájmem londýnského Arsenalu či několika italských klubů. "To je sice pravda, ale já to četl jen v novinách nebo na internetu, nic konkrétního se ke mně nedostalo."

Proto si případným přestupem hlavu nijak neláme. "Pokud by se něco mělo stát, tak se to stane, protože ve fotbale jde všechno strašně rychle. Vždycky záleží hlavně na dohodě dvou klubů," míní český reprezentant.

Říká, že si v kariéře vždycky dával postupné cíle a platí to stále. "Můj první sen byl jednou působit v zahraničí, to se splnilo. S tím souvisel i nároďák, kde taky hraju. A teď, když to všechno půjde dobře dál, tak třeba přestup do nějakého slavného klubu," odkrývá své plány.

Nejraději by do Anglie nebo Itálie

Kdyby bylo na něm, upřednostnil by nabídku z Anglie či Itálie. "Ty dvě soutěže jsou nejlepší v Evropě, k absolutní špičce bych řadil možná ještě Španělsko," tvrdí obránce, který ze současných hráčů nejvíc obdivuje Nestu z AC Milán. Teď se ale nejvíc soustředí na Hamburk, který má sezónu velmi dobře rozjetou. Dokonce hraje o poháry.

"Jsme pátí, Pohár UEFA je náš cíl. Nálada je výborná, i když jsme teď prohráli v Mönchengladbachu. V bundeslize nás po reprezentační přestávce čekají dva domácí zápasy Bielefeldem a Dortmundem. Já věřím, že oba vyhrajeme, protože doma jsme opravdu silní," míní Ujfaluši.

V sobotu bude jako jeden z pilířů defenzívy reprezentace čelit v Rotterdamu nájezdům Holanďanů v kvalifikaci, ale ani hvězdy typu van Nistelrooije či Kluiverta mu strach nenahánějí. "Respekt tam bude, jenže ten já mám před každým zápasem," prozrazuje. "Oba týmy budou určitě chtít vyhrát, ale já věřím, že to zvládneme a tři body získáme my."

Ujfaluši si dobře uvědomuje, že útočná síla Nizozemska nahání hrůzu mnoha soupeřům. "Jestli na hrotu nastoupí van Nistelrooij a Kluivert, nesmíme jim dát kousek prostoru. Oba jsou výborní střelci, umí si poradit ve hře jeden na jednoho. Nikdy jsem proti nim nehrál, tak jsem zvědav," těší se už teď. "Hlavně je nemůžeme pouštět do šancí, protože, jak se dostanou do vápna, pálí z každé pozice.

Reklama

Související články

Čech už ve Francii našel i dobré víno

Fotbalový brankář Petr Čech se během několika měsíců ve Francii dokonale adaptoval. Rychle se naučil řeč, s přítelkyní Martinou si zvykají na tamní mentalitu,...

Výběr článků

Načítám