Hlavní obsah

Ujčík teď dýchá jen pro Spartu

– PRAHA
Novinky, Martin Kézr

Na začátku sezóny ním počítali v Edenu, že pomůže v útoku na titul, nakonec se ale po dvouměsíčním působení v Plzni Viktor Ujčík od ledna ocitl v dresu pražského rivala a nyní se jako sparťan pokusí úspěšné tažení Slavie v play-off zastavit.

Foto: Monika Čapková

Gramoradio bylo ozdobou na pódiu, ale před zahájením akce hrálo!

Článek

"Přál jsem si v letošním ročníku extraligy zahrát finále. Může se mi to splnit, i když v úplně jiném dresu než bych si ještě v polovině října myslel. Na druhou stranu, kdybych zůstal v Plzni, už bych měl v této chvíli po sezóně," přiznává 30letý útočník.

Premiéra v Edenu až nyní

Vinou zranění přišel o únorový zápas Sparty na Slavii v základní části, takže až play-off zažije premiéru na ledě v Edenu v dresu rivala. "Nervózní z toho asi budu. Nejhůř mi bude zřejmě předtím, než vyjedu na rozbruslení ve sparťanském," tuší Ujčík.

Z reakcí fanoušků si hlavu nedělá. "Je samozřejmě možné, že lidé, kteří celý život fandili Slavii, mě mohou vidět jako zrádce, ale bylo by nesmyslné nějak se přemotivovat. Člověk si však musí projít stresem, aby podal co nejlepší výkon. Ani žádné hecování s protihráči, během play-off se s nikým ani nezdravím."

Jihlavský rodák nechal v Edenu za čtyři roky kus srdce. "Jsem stále hráčem Slavie, ale nyní mě zajímá jedině úspěch Sparty a dýchám pro ni." Po sezóně by se měl vrátit do Slavie. "Mám tam ještě dva roky smlouvu, ale to, jestli se tam vrátím, vůbec nezáleží na mně. Co bude po skončení sezóny teď není na pořadu dne."

Šimíčkova řada si rozumí

V prvním kole play-off na pravém křídle Šimíčkovy řady proti Budějovicím zářil. Ve čtyřech zápasech nasbíral pět bodů za tři branky a dvě přihrávky. "Docela jsem si porozuměli. Náš centr dokáže na sebe navázat hráče a je jedním z mála, kteří raději přesně nahrají než vystřelí."

V pražském souboji o finále očekává hodně napětí a boj o každý metr ledu "Od čtvrtfinále uplynula dlouhá doba, takže bude rozhodovat momentální forma. Záleží na tom, kdo udělá míň chyb a jak to zvládnou gólmani," předvídá. Klíč k postupu podle něj leží v Edenu. "Je tam užší kluziště, ale když dáme góly, zbavíme je té výhody," říká Ujčík, který loni ve slávistické kabině zažil hladké semifinálové vyřazení Spartou. "Asi zase postoupí Sparta, i když tak snadné to nebude. Tipovat nechci, ale řeknu přání, 4:2 na zápasy pro nás," usměje se.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražané se srovnávají s pauzou

Dlouhou dvanáctidenní zápasovou pauzu mají po rychlém a přesvědčivém postupu z prvního kola v play-off oba pražské hokejové celky, které nyní čeká vzájemná...

Výběr článků

Načítám