Hlavní obsah

Trenéra Ocelářů souboj s 'vlastními' nerozhodí

Novinky, Igor Bruzl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘINEC

Zvláštní pocity na třinecké střídačce si prožije kouč Pavel Marek. Za slavné éry pardubické Tesly odehrál v obraně devět sezón a podílel se na zisku posledních titulů mistra ligy v letech 1987 a 1989. V klubu zahájil také trenérskou dráhu, dvakrát získal s juniory Pardubic domácí zlato, ale loni mu nabídl premiérové extraligové angažmá Třinec.

Foto: Hana Veselá

V Plzni se v prvním čtvrtletí tohoto roku rozhodlo uzavřít sňatek 84 párů.

Článek

Nyní bude stát proti klubu, ve kterém strávil většinu kariéry. "Nechci ale vůbec do série zatahovat emoce," uvedl Marek. Připustil, že v prvních vzájemných soubojích Třince s Pardubicemi v základní části extraligy cítil větší motivaci uspět, ale teď už vše vidí s nadhledem: "Asi žádného jiného soupeře tak dobře neznám, jenže ani to nemusí být výhoda. Pardubice mají neskutečně silný tým, není náhoda, že vyhrály s takovým přehledem základní část."

Zatím ani nedošlo na hecování mezi ním a známými či bývalými spoluhráči, kteří pracují v pardubickém klubu. "Všechno probíhá v pohodě," usmál se kouč, který hned v pondělí vyrazil na východ Čech, aby připravil příjezd své ekipy: "Měli bychom spát v hotelu Štika, kde jsou super podmínky. Byl jsem se dohodnout na stravě a podmínkách ubytování."

Hlídat jednu formaci nestačí

Zatím ještě nevěděl, jak bude řešit možné prosby expardubických hráčů, kteří by raději přespali doma. Ostatně ani sám trenér se ještě nerozhodl, zda bude s výpravou nocovat v hotelu. "To záleží na domluvě. Je mi jasné, že kluci, kteří pořád bydlí v Pardubicích, by asi chtěli spát doma, ale zatím nechci předjímat, zda to povolíme," poznamenal.

Největší problém celé série pak vidí v přidělování lístků. "Asi budeme žádat pardubické vedení o víc lístků, než bývá obvyklé. Řada z nás má ve městě své rodinné příslušníky a spoustu známých. Doufám, že to nakonec dobře dopadne," usmál se Marek.

Vývoj východočeského mužstva dlouho sledoval zevnitř, a tak ví, že Třinec čeká kvalitní protivník. "Nepůjde postavit taktiku jako ve čtvrtfinále proti Vítkovicím, kde stačilo pokrýt jednu lajnu a spoléhat na to, že ostatní útoky zbylé formace soupeře přehrají," připustil třinecký kouč a dodal, že Pardubice mají k dispozici víc hráčů, než na čtyři silné útoky.

Reklama

Související články

Vítkovice obrat nedokonaly

Třinec se musel v úvodním čtvrtfinále play-off s Vítkovicemi vypořádat s absencí Pavelka, přesto však působil kompaktněji a díky pozorné obraně potvrdil výhodu...

O vyrovnání série rozhodl Moravec

Čtvrtfinálový duel regionálních rivalů nabízí gólové momenty výhradně v přesilovkách. Vítkovice zvládly v Třinci početní výhody narozdíl od prvního souboje...

Bezbrankové drama rozhodly samostatné nájezdy

Takřka vyprodané hlediště vítkovické Arény marně čekalo tři třetiny na gól, bezbrankovým skóre nepohnulo ani 10 minut prodloužení, a tak severomoravskou bitvu...

Výběr článků

Načítám