Hlavní obsah

Svoradovi chyběly k vítězství centimetry

ASTI (Itálie)

Svou výbušností v závěrečných metrech finiše potvrdil Ján Svorada skvělou formu a navázal na výsledek z předchozího dějství, v němž dospurtoval na třetím místě, stejně jako v šesté etapě.

Foto: Martin Šalek

První den roku 2012 se na Bulovce narodilo pět dětí, dva kluci a tři holky.

Článek

Druhé místo obsadil český cyklista Ján Svorada v sedmnácté etapě Gira d'Italia, která měřila pouze 117 kilometrů. Ve spurtu do cíle prohrál po dni volna o pár centimetrů jen s Italem Alessandrem Petacchim, který dnes získal už šestý vavřín na letošním Giru a vyrovnal rekord svého krajana Maria Cipolliniho z loňského roku.

Etapa přála sprinterům

Svorada svou výbušností v závěrečných metrech finiše potvrdil skvělou formu a navázal na výsledek z předchozího dějství, v němž dospurtoval na třetím místě, stejně jako v šesté etapě.

Etapa přála sprinterům a aktivní byl od počátku i Svorada. Český cyklista znovu bodoval na takzvaném Intergiru, kde skončil třetí za domácím Morenem Di Biasim a Švédem Magnusem Bäckstedtem, který si zásluhou vítězství upevnil průběžné vedení v této soutěži. Svorada je celkově v Intergiru třetí.

Neúspěšný pokus Hvastiji

Třicet kilometrů po startu se od pelotonu odpoutala skupinka uprchlíků, jimž později ujel Slovinec Martin Hvastija, který nasadil k sólu. Postupně si vytvořil téměř dvouminutový náskok, ale padesát kilometrů před cílem začal ztrácet a v jediném dnešním stoupání jej peloton dostihl.

Ve sjezdu několik kilometrů před Intergirem se pokusili o trhák Španělé Julian Usano Martinez a Luis Laverde Jimenez, ale jejich pokus měl jepičí život. Peloton je rychle dotáhl a pro vítězství na Intergiru si dojel Bäckstedt.

Chyběly centimetry

Znovu rozhodoval hromadný spurt, v němž se Svorada dokázal prosadit proti armádě Pettacchiho kolegů z týmu Fassa Bortolo. Italovi trochu znepříjemnil spurt Francouz Jimmy Casper, s nímž Pettacchi bojoval na lokty. Přesto měl v závěru dost sil na to, aby ještě odrazil Svoradův útok.

Výsledky 17. etapy
Asti (117 km):
1. Petacchi (It.)2:39:47 hod.
2. Svorada (ČR)
3. Lombardi
4. Furlan (oba It.)
5. Riebenbauer (Rak.)
6. Casper (Fr.)
7. Illiano
8. Palumbo (oba It.)
9. Forster (Něm.)
10. Aug (Est.)
Průběžné pořadí:
1. Simoni74:01:13
2. Garzelli (oba It.)-1:58
3. Popovyč (Ukr.)-4:05
4. Noe (It.)-5:16
5. Rumšas (Lit.)-6:11
6. Casagrande (It.)-6:47
7. Totschnig (Rak.)-6:57
8. Gončar (Ukr.)-9:38
9. Pellizotti-9:42,
10. Pantani (oba It.)-10:11
...
107. Svorada-1:52:47.

Reklama

Související témata:

Související články

Časovka Simoniho vedení na Giru neohrozila

Španěl Aitor Gonzalez vyhrál patnáctou etapu cyklistického Gira d'Italia, kterou byla časovka na 42,5 kilometru z Merana do Bolzana. Druhý skončil se ztrátou...

Svorada na Giru podruhé třetí

Šestnáctá etapa Gira d'Italia opět přinesla radost českým barvám. Cyklista Ján Svorada podruhé v letošním ročníku dospurtoval na třetím, když jen těsně prohrál...

Výběr článků

Načítám