Hlavní obsah

Svorada si dospurtoval na Giro d'Italia pro třetí místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AVEZZANO

Ján Svorada se po dni volna poprvé v letošním ročníku Giro d'Italia prosadil na stupně vítězů v dnešní šesté etapě, v níž obsadil třetí místo. Rychlejší než český cyklista byli v závěrečném spurtu jen Ital Alessandro Petacchi a Španěl Isaac Lopez Galvez. Petacchi vybojoval už třetí etapové prvenství a upevnil si vedení v průběžném pořadí.

Foto: Dřevěné divadlo
Článek

Na 41. etapové vítězství na Giru opět marně útočil domácí favorit Mario Cipollini, který chce vyrovnat rekord legendárního krajana Alfreda Bindy. Poté, co dvakrát těsně podlehl Petacchimu, dnes sto metrů před cílem sedmatřicetiletý mistr světa boj o prvenství vzdal a spokojil se s šestým místem.

Svorada se díky dnešnímu výkonu posunul na třetí místo v bodovací soutěži, kterou vede rovněž Petacchi. "Byla to hodně těžká i rychlá etapa, po dni pauzy. I spurt byl docela složitý, ale ostatní na tom asi byli v cílové rovince ještě hůř než já. Mohu být trošku spokojen," uvedl jediný český účastník závodu.

Petacchi opět nedostižitelný

V jedné z nejdelších etap letošního Gira měřící 222 kilometrů jeli dlouho v úniku Ital Christian Moreni, Španěl Constantino Zaballa a Švéd Magnus Backstedt. Z pelotonu se odpoutali už po 49 kilometrech a vypracovali si až osmiminutový náskok. Pět kilometrů před cílem v Avezzanu je však ostatní dostihli.

Ve spurtu po mírně se svažující silnici potvrdil svou formu Petacchi a díky bonifikaci vzrostl jeho náskok v celkové klasifikaci před krajanem Stefanem Garzellim, který dnes dojel pátý, už na minutu a devět sekund. V sobotu však čeká cyklisty první výlet do hor, kde by měli mít navrch jiní kandidáti na růžový trikot.

Výsledky 6. etapy, 222 km
1. Petacchi (It.)5:11:52 hod.
2. Galvez (Šp.)
3. Svorada (ČR)
4. Velo (It.)
5. Garzelli (It.)
6. Cipollini (It.)
7. Lombardi (It.)
8. Gasparre (It.)-3
9. Brown (Austr.)
10. Bennati (It.)
Průběžné pořadí:
1. Petacchi (It.)27:43:16
2. Garzelli (It.)-1:09
3. Casagrande (It.)-1:27
4. Pellizotti (It.)
5. Gasparre (It.)
6. Simoni (It.)-1:36
7. Lunghi (It.)
8. Hamburger (Dán.)-1:39
9. Noe (It.)
10. Sabaliauskas (Lot.)
...
114. Svorada-20:48

Reklama

Související témata:

Související články

Cipollini na Giru podruhé blízko rekordu

Už podruhé dělily italského cyklistu Maria Cipolliniho jen centimetry od rekordního 41. etapového vítězství na Giro d'Italia. V páté etapě ho odsunul v těsném...

Výběr článků

Načítám