Hlavní obsah

Štěpánek se rozloučil po tříapůlhodinovém dramatu

PAŘÍŽ

Českého tenistu vyřadil v druhém kole grandslamového French Open Španěl Albert Costa. Štěpánka z turnaje doprovodí i Denisa Chládková, která hladce podlehla Zvonarevové. Rozhodlo se také o zítřejším soupeři Jiřího Nováka. Po vítězství nad Američanem Blakem se jím dnes stal Chorvat Ljubičič.

Foto: J. Tatek

Štěpán Markovič a jeho Saxtet při koncertě na Hradě

Článek

Po devítiměsíční přestávce se dnes objevil na turnaji také Daniel Vacek. Majitel fotbalistů Baníku Ostrava zkusil na grandslamovém French Open v Paříži čtyřhru s Aisamm-Ul-Haq Qurešim z Pákistánu, vypadli však už v prvním kole. Americká dvojice Rick Leach, Brian MacPhie porazila na poslední chvíli vytvořený pár 6:3, 6:3.

Vacek po zápase uvedl, že se rozhodl cestovat na Roland Garros v podstatě až o uplynulém víkendu. "Trénoval jsem, občas jsem si šel zahrát. Záda už mě přestala bolet, tak jsem si říkal, proč bych se nepodíval do Paříže," řekl dvaatřicetiletý tenista, který na pařížské antuce vyhrál čtyřhru v letech 1996 a 1997 s Rusem Jevgenijem Kafelnikovem.

Novák bude hrát s Ljubičičem

Chorvat Ivan Ljubičič bude soupeřem českého tenisty Jiřího Nováka ve třetím kole French Open. Ljubičič dnes v dohrávaném utkání druhého kola vyřadil čtyřiadvacátého nasazeného Jamese Blaka z USA 3:1 na sety. Zápas byl v úterý přerušen za stavu 6:3, 4:6 a 7:6 (7:2) pro Ljubičiče a dnes Chorvat vyhrál 6:4.

Zápas, v.němž bude Jiří Novák usilovat o premiérový postup do osmifinále grandslamového turnaje, bude moci sledovat až tři a půl tisíce fanoušků Třináctý nasazený hráč se v pátek střetne v třetím kole s Ljubičičem na dvorci číslo jedna, který byl v areálu Rolanda Garrose vybudován v roce 1980 a má kapacitu 3518 míst. Zápas Nováka s Ljubičičem je v plánu jako třetí v pořadí.

Ljubičič tvrdí, že na Nováka vyrukuje s následující taktikou: ukončovat výměny velmi brzy. "V zápase se můžeme dočkat zvratů," poznamenal chorvatský tenista. S Novákem se zatím střetl dvakrát a v obou případech na antukovém povrchu prohrál.

Do druhého kola čtyřher postoupil český pár František Čermák, Leoš Friedl a uspěl také David Rikl s Indem Leanderem Paesem

Chládková svůj rekord nepřekoná

Druhé kolo French Open znamenalo konečnou po Radkovi Štěpánkovi i pro Denisu Chládkovou. Česká tenistka prohrála s Ruskou Věrou Zvonarevovou, která je v Paříži nasazena jako číslo 22, hladce ve dvou setech 2:6, 3:6. Nezopakuje tak svůj nejlepší výkon z roku 2001, kdy na antukovém grandslamu postoupila do třetího kola.

Dnešní výsledky českých tenistů:
Malisse, Vliegen (Belg.) - Fukárek, Thomas (ČR/USA) 6:4, 3:6, 6:3.
Leach, MacPhie (USA) - D. Vacek, Qureši (ČR/Pak.) 6:3, 6:3.
Paes, Rikl (5-ČR) - Adams, Gimelstob (JAR/USA) 6:3, 6:2
Čermák, Friedl (14-ČR) - Dupuis, Mathieu (Fr.) 6:3, 6:2
Costa (9-Šp.) - Štěpánek (ČR) 6:3, 5:7, 6:4, 3:6, 6:4
Zvonarevová (22-Rus.) - Chládková (ČR) 6:2, 6:3

Reklama

Související články

Novinky z French Open den po dni

Překvapení v podobě belgického finále ženské dvouhry, v němž se z vítězství radovala Justine Heninová-Hardenneová a tažení nizozemského tenisty Martina...

Hantuchovou poslala domů americká teenagerka

Druhé kolo se stalo osudným pro slovenskou tenistku Danielu Hantuchovou, jež byla na French Open nasazena jako devítka. V zápase s Američankou Ashley...

Výběr článků

Načítám