Hlavní obsah

Sparta na cestě za titulem klopýtla na Žižkově

PRAHA

Pražská Sparta, lídr nejvyšší fotbalové soutěže, klopýtl na hřišti Viktorie Žižkov. O výhře 2:0 rozhodl již v první půli slovenský útočník Oravec. Letenští přesto zůstávají na prvním místě ligového pelotonu s náskokem sedmi bodů před Slavií. Žižkov je třetí a náskok dosud druhých 'sešívaných' stáhl na čtyři body.

Článek

Sparťané předvedli pod vysílačem nejslabší jarní výkon. Kotrbovi svěřenci vsadili na jednoduchou hru s dvěma vysokými hroty. Jenže v sestavě citelně chyběl špílmachr, Zelenka totiž zůstal na lavičce. Než se Sparta na trávníku rozkoukala, už musela dohánět manko. Rudá záloha propadla, Chihuri poslal na zteč Oravce a ten poprvé rozvlnil síť. Ke gólu spíše doklopýtal, neboť při hokejovém blafáku na brankáře Blažka zakopl, dokázal však tento střet ustát. Hosté avizovali ofsajd, sudí však gól uznali jako regulérní.

Domácí v dalším průběhu využívali krajní prostory k brejkům a druhá branka padla právě po jednom z nich. Zbončák ztratil v 35. minutě zbytečně míč a už bylo pozdě situaci hasit. Tentokrát Oravce ke skórování vybídl Ščasný. Slovenský forvard se trefil poosmé v sezóně.

Blažek odmítl Oravcův hattrick

Sparťanské ofenzivní snažení bylo velmi těžkopádné, Sionko na Poborského straně zálohy se v žižkovském oraništi trápil a ostatní nebyli schopni něco vytvořit. Proto ještě před poločasem poslal Kotrba na trávník Zelenku, ale na herní mizérii hostů už to nemělo vliv. Sice byli častěji na návštěvě soupeřovy poloviny, ale Pižanowski si s jejich počínáním věděl rady.

Žižkov se spoléhal na výpady, z nichž jeden mohl v 68. minutě skončit gólem, ovšem po Oravcově ráně z voleje se vytáhl Blažek. Závěr utkání hrála Sparta již jen na tři obránce, ale vepředu to moc znát nebylo. Její akce se rozbíjely o solidní defenzivní val Viktorie a případné nakopávané míče sbírali stopeři. Výběr kouče Lavičky tak už neměl problém dovést zápas k jisté výhře.

Viktoria Žižkov - Sparta Praha 2:0
Poločas: 2:0. Branky: 6. a 35. Oravec. Rozhodčí: Jára - Amler, Vodička. ŽK: Klimpl - Flachbart. Diváků: 3152.
Žižkov
Žižkov: Pižanowski - Buryán, Mlejnský (87. Janoušek), Klimpl, Mikulík - Ščasný, Pikl, Sabou, Dirnbach (78. Starec) - Chihuri, Oravec (90. Lička).
Sparta
Blažek - Flachbrat, Homola, Petráš, Grygera - Sionko (39. Zelenka), Hübschman, Michalík (75. Cesarec), Zbončák - Kincl, Pospíšil (83. Sivok).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám