Hlavní obsah

Sparta dostala pohár ve Slavii

Novinky, Karel Felt
PRAHA

Za zvuků známé písně skupiny The Queen - We are the Champions - převzal v neděli večer v kavárně Slavia kapitán Sparty Karel Poborský společně s prezidentem klubu Vlastimilem Košťálem pohár pro mistra letošního ročníku první fotbalové ligy.

Foto: Josef Zajíc

Budova Divadla Petra Bezruče na ulici 28.října v Ostravě.

Článek

Na představitelích ČMFS v čele s předsedou Janem Obstem bylo znát, jak si oddechli, že mohou pohár a zlaté medaile konečně předat. Pro ty si pak přišlo 37 hráčů a členů realizačního týmu a sedm dalších, kteří se na nich podíleli na podzim, je dostane později.

"Jsem rád, že jsme se tady mohli při této příležitosti sejít. Splnili jsme náš cíl získat titul, ale jsme si vědomi, že se nám nedařilo na mezinárodní scéně a víme, jak náročný úkol nás čeká v létě, abychom tým posílili a připravili se na kvalifikaci Ligy mistrů. To bude náš prvořadý cíl," řekl Vlastimil Košťál.

Poborský podle fanoušků nejužitečnějším hráčem

Karel Poborský dodal: "Víme, že ne všechny zápasy se nám povedly podle našich představ. Ale zcela upřímně říkám, že jsem o titulu nikdy nezapochyboval." Trenér Jiří Kotrba se připojil: "Dík patří i mému předchůdci Jozefu Jarabinskému, protože titulu jsme dosáhli s vkladem čtyř bodů, které vybojovalo mužstvo na podzim za jeho vedení. My jsme pak zvládli jarní část tak, že jsme se stali mistry už tři kola před koncem. Jsem si rovněž vědom, že ne všechno z naší strany bylo bez kazu."

Karel Poborský převzal od Eurotelu křišťálovou kopačku jako vítěz ankety fanoušků o nejužitečnějšího hráče Sparty a získal rovněž možnost výběru mobilního telefonu jako premiant stejné ankety mezi hráči z Letné. "Velmi si toho cením, ale týmový úspěch vždycky kladu nad osobní," prohlásil nejužitečnější hráč Sparty.

Sparťanský dres možná oblékne Němec

Samozřejmě že přišla řeč i na změny ve sparťanském kádru. "Zdeněk Grygera zatím ještě neodchází, i když máme několik velmi zajímavých nabídek," zdůraznil prezident klubu.

K posilám pak uvedl: "V této chvíli mohu potvrdit, že na Letnou přijde Radoslav Kováč z Olomouce a Patrik Ježek, jenž s mužstvem už trénoval. Před podpisem jsou další dva fotbalisté, mezi nimi jeden, který má bohaté zkušenosti z bundesligy."

"Potřebujeme posílit útok, ale získat českého kanonýra je velmi obtížné. Na Letnou by proto měli přijít dva cizinci, působící v naší lize." Tím fotbalistou se zkušenostmi z bundesligy by měl být podle informací Práva Jiří Němec. Zahraničními útočníky pak Tomáš Oravec a Baffour Gyan.

Oslavy na Letné i s fanoušky

"Jsme si vědomi, že jsme se nemohli s našimi fanoušky podělit o radost z předání poháru a medailí tak, jak jsme si představovali. Proto jsme pro ně na tuto středu připravili setkání na Letné od 17 hodin," pozval všechny příznivce Košťál. 

"Přítomni budou všichni hráči a trenéři, pro fanoušky jsou připraveny dárky a občerstvení zdarma, bude možné se s hráči i pohárem vyfotografovat a bezprostředně si popovídat. Věřím, že naši nejvěrnější přijdou a vezmou toto setkání jako vyjádření dobrého vztahu klubu k nim," pozval sparťanské příznivce na Letnou prezident klubu.

Reklama

Související témata:

Související články

Poborský prodloužil Spartě za 12 miliónů

Kapitán fotbalové Sparty a opora české reprezentace Karel Poborský v pátek podepsal smlouvu na další rok. "Nebyl žádný problém. Vedení klubu vědělo včas o mých...

Výběr článků

Načítám