Hlavní obsah

Slávisté mají z cesty první překážku

Novinky, Viktor Nosek, Michal Osoba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

První soupeř z cesty do vysněné Ligy mistrů je odstraněn. Slavia po výhře na hřišti Leotaru Trebinje 2:1 zvítězila i v odvetě na Strahově, a to 2:0. Český vicemistr dlouho nepředváděl nic moc, ale góly Kuky a Skácela musely nadchnout.

Foto: Tomáš Hronek

Hráči HBC Dandy Chomutov při rozcvičce

Článek

Chtějí-li Pražané na počtvrté konečně projít do nejprestižnější klubové soutěže, musí už v úterý ve Vigu předvést ještě víc! Na ambiciózní a silnou Celtu by výkon předváděný do 60 minuty nestačil. Až pak se Slavia báječně rozjela. A to hlavně díky Adautovi, jemuž se nakonec tleskalo vestoje.

Sen o náporu

Slibovaný počáteční nápor Pražanů byl jen snem. Centr do šestnáctky, který musel vyrazit gólman Stojkovič a Petroušova bomba z dálky mířící s pomocí teče kousíček nad, nic víc slávisté za půl hodiny nepředvedli. Po sérii nepřesností, nedostatku pohybu a nudné podívané zněl tribunami pískot.

Soupeř se do vyložené pozice také neprodral, jen trpělivě bránil a čekal. Vždyť jediný gól by jej zase posunul do hry o postup. V nejvážnější chvíli Petrouš zastavil příhru na do gólové pozice se řítícího Stojanoviče.

Až ve 32. minutě domácí předvedli pěknou věc - Adauto hlavou přiťukl do vápna balón Dostálkovi, autor gólu z prvního utkání postupoval sám na brankáře, ale ten mu sebral radost včasným vyběhnutím.

Pak se museli fanoušci zase "prokousat" nezáživnou desetiminutovkou, než se dočkali nejkrásnější chvíle večera: Gedeon na své polovině u lajny nádherně obehrál dvojici Kerkez, Popovič, za potlesku postupoval na půlku soupeře, dal míč Skácelovi, ten ho milimetrově přesně poslal za hranici šestnáctky Kukovi, jehož střela se zastavila v pravém horním rohu! To byla úleva - 1:0. Pak se trefil ještě Dostálek, ale stál v ofsajdu.

Slavia Praha - Leotar Trebinje 2:0
Poločas: 1:0. Branky: 42. Kuka, 73. Skácel. Rozhodčí: Vuorella - Tiensuu, Ikonen (všichni Fin.). ŽK: M. Zachariáš - Jerinič, Kerkez, Popovič, Simič. Diváci: 6141.
Slavia Praha
Černý - L. Došek (46. Müller), Petrouš, M. Zachariáš, Hrdlička - T. Došek (61. Piták), Gedeon, Dostálek, Skácel - Kuka, Adauto (77. Fořt)
Leotar Trebinje
Stojkovič - Miloševič, Jerinič, Čorlija - Popovič, Kerkez, Mulina, Krunič, Simič (90. Miljanovič) - Stojanovič, Delibašič (52. Jovanovič)

Svižnější druhá půle

Druhá půle byla o dost svižnější a o mnoho pohlednější, Slavia však úporného soka ne a ne dorazit. Nejvíce jí chyběla finální přihrávka, "létající" útočník Adauto dvakrát mířil z voleje kousek mimo, až svými driblérskými kousky vymyslel druhý krásný druhý gól.

Poslal míč mezi zoufalé beky a Skácel ho nemilosrdně napálil levačkou za Stojkoviče. Hosté se na nic nezmohli Když pak Adautu střídal, aplaudoval mu celý stadión. Tak jako před týdnem v Trebinje!

Radost slávistů kalilo jen rozhodnutí domácího fotbalového svazu, který odmítl jejich žádost o přeložení sobotního ligového utkání se Zlínem. Nehodí se jim do plánů, neboť už v úterý večer hrají už utkání 3. předkola ve španělském Vigu.

Reklama

Související témata:

Související články

Slavia přiváží z Trebinje vítězství

Úspěšně vstoupili fotbalisté Slavie do boje o vytouženou Ligu mistrů. V úvodním utkání druhého předkola prestižní soutěže porazili bosenský Leotar Trebinje...

Leotar překvapil slávisty rozestavením

Hodně překvapení byli fotbalisté Slavie Praha rozestavením borců Trebinje v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů. Mužstvo z Bosny a Hercegoviny použilo...

Kuka zaháněl strach v letadle vínem

To byl zase let! Fotbalista Slavie Pavel Kuka zvedal ještě ve čtvrtek útrpně oči v sloup. Noční cesta z prvního utkání 2. předkola Ligy mistrů v Trebinje...

Výběr článků

Načítám