Hlavní obsah

Slavia se s Jabloncem rozešla bez gólů

– PRAHA
Novinky, Karel Felt

Velké trápení ze strany Slavie a úporné bránění Jablonce nabídl čtvrteční fotbalový večer na Strahově. Po dvou porážkách diváci marně čekali na excelentní výkon červenobílých, který by přinesl toužebně očekávané vysoké vítězství. Toho se nedočkali, naopak Jablonec si počtvrté v řadě odvezl z trávníku Slavie bod.

Článek

"Začali jsme dobře, ale neproměnili jsme šance, pak už jsme tápali. Nepomohli ani změny po změně stran, i když jsme zlepšili hru, gól jsme nedali. Určitě mužstvu nemohu upřít vůli po vítězství. Větší ztrátou než dva body jsou zranění Lukeše a Gedeona," ohlédl se za zápasem trenér domácích Miroslav Beránek.

Slavia, opět s Kozáčikem v brance a konečně s uzdraveným Dostálkem ve středové řadě, začala s chutí, ale první dvě šance Skácel neproměnil. Tlak domácích se však postupně vytrácel a změnil se v neškodnou územní převahu, korunovanou jen několika nedotaženými akcemi. Hosté se pak na dostřel Kozáčikovy branky vůbec nedostali.

A tak v první půlhodině roztleskali diváky, volající marně po příchodu Adauta, jen Skácelův volej do náruče Lovásika, trestný kop Petrouše, který těsně minul branku, a hlavička Bejbla po rohu, již vytlačil gólman hostí nad břevno. Slavia na svého soupeře, čekajícího jen na vlastní polovině, nic účinného nevymyslela.

Nepomohl ani Adauto

Po změně stran sice Adauto přišel a oživil domácí útok, ale ani on nemohl dlouho najít klíč k obraně Severočechů. Když už se zdálo, že gól přijde, zahodil Skácel další šanci. Na druhé straně se dostal až před Kozáčika Hrotek, ale ani on nebyl úspěšný. Slavia však měla míč častěji na kopačkách, tlačila se do koncovky, ale co mířilo mezi tyče, v pohodě zlikvidoval Lovásik.

V závěru zápasu opět Slavia přitlačila Jablonec k jeho šestnáctce, ale obranný val nedokázala prostřelit. V samém závěru domácí reklamovali Gulovu ruku v šestnáctce a Adauto krásným obloučkem protáhl Lovásika, vytoužený gól však nepadl. "Musím poděkovat hráčům za výkon. Přijeli jsme s taktikou eliminovat přednosti Slavie, její kombinační hru a nakonec jsme si odvezli vytoužený bod," liboval si kouč hostí Vlastimil Palička.

Slavia Praha - FK Jablonec 0:0
Rozhodčí Puček, žluté karty: Dostálek, Zachariáš, Adauto, Kuka - Svojtka, Gula, 3518 diváků.
Slavia: Kozáčik - Bejbl (56. L. Došek), Zachariáš, Petrouš, Hrdlička - Lukeš (46. Adauto), Dostálek, Gedeon (63. Latka), Skácel - Piták, Kuka.
Jablonec: Lovásik - Laštovka, Hochmeiseter, Hrotek, Svojtka - Herzán, Jindříšek (65. Kordula), Weber (69. Gula), Čáp - Vodehnal (81. Mašek), Šenkeřík.

Reklama

Výběr článků

Načítám