Hlavní obsah

Schumacherovi hraje do karet i počasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Michael Schumacher bude mít při nadcházející Velké ceně Brazílie možnost dokázat soupeřům, že výpadky v předešlých dvou závodech byly jen souhrou náhod. Okruh Interlagos je technicky velmi náročný, což by německému jezdci mělo sedět. A podle předpovědi bude navíc celý víkend pršet, a právě pilot stáje Ferrari patří mezi nejlepší jezdce na mokru.

Foto: Lucia Nováková

Žalman a Spol (Pavel Žalman Lohonka, Jan Brož, Jindřiška Brožová, Petr Novotný) - zlatý hřeb festivalu FolKaliště

Článek

Soupeři pětinásobného světového šampóna jsou ale po dvou úvodních podnicích psychicky posíleni a nedávají Schumacherovi velkou šanci na vítězství. "Kritiku zatím snáším dobře, protože vím, že před námi jsou závody na okruzích, které mi sedí víc. Všechno je v našich rukách," nedělá velkou tragédii z dosavadních výsledků německý pilot.

Räikkönen nedostatkem sebevědomí netrpí

Zatímco Schumacher zažívá krušný úvod sezony, McLaren se otřepal z loňského neúspěchu a jeho piloti vyhráli v Austrálii i Malajsii. Třiadvacetiletý Fin Kimi Räikkönen vede v průběžném pořadí před týmovým kolegou Davidem Coulthardem, Schumacher je na šesté pozici se ztrátou osmi bodů.

"Interlagos nabízí hodně možností k předjíždění, bude to velmi zajímavý závod," těšil se Räikkönen, jenž si po premiérové výhře v Sepangu dopřál i menší oslavu. "Ale pak jsem hned odjel na testování do Barcelony. Bylo velmi užitečné a myslím, že v závodu poznatky zúročíme," prohlásil sebevědomě.

Williams vylepšil aerodynamiku

Na čelních pozicích se na okruhu v Interlagosu chtějí objevit také monoposty Williams. Na začátku sezóny stáj trápily potíže s aerodynamikou vozů, které se ale zdají být minulostí. Vůz má jiné přední křídlo i závěs zadních kol a při testování vykazoval velmi rychlé časy.

"Auto je mnohem lepší," svěřil se Kolumbijec Juan Pablo Montoya. Dobrý důvod zlepšit své postavení ve výsledkové listině má i Ralf Schumacher, jehož si kvůli nevyrovnaným výkonům nechal minulý týden zavolat na "soukromý pohovor" samotný Frank Williams.

Barrichello čeká na premiérové vítězství

Schumacher chce konečně vyhrát a základ by rád položil už v kvalifikaci. "Závod na jedno kolo mi však moc nesedí. Ale musím se přizpůsobit," smířil se s novými pravidly. "V Brazílii rozhodne kvalita a maximální rychlost vozu a já si myslím, že naše auto ukáže, proč loni kralovalo," věřil Němec, jenž loni společně s Barrichellem zajel double.

Brazilec Barrichello na vítězství na domácí Velké ceně stále čeká. "Nechci fanouškům nic slibovat, ale momentálně se cítím v dobré formě," prohlásil druhý jezdec Ferrari. "Vím, že jednou v Brazílii vyhraji," je přesvědčen.

První Velkou cenu na domácí půdě absolvuje dvojice nováčků v seriálu - Cristiano Da Matta s toyotou a Antonio Pizzonia s jaguarem. Dvoustý závod mistrovství světa pojedou vozy Jordan, které letos ještě nebodovaly.

Reklama

Související články

Räikkönen triumfoval v GP Malajsie

Třiadvacetiletý Fin Kimi Räikkönen proměnil svůj šestatřicátý start v F1 v první vítězství. Po výborném výkonu v nedělní GP Malajsie na okruhu v Sepangu dovedl...

Barrichello možná nepojede domácí Velkou cenu

Pilot stáje Ferrari Rubens Barrichello dostal při nedělní Velké ceně Malajsie výjimku a na základě lékařského doporučení startoval bez ochranného systému HANS....

Výběr článků

Načítám