Hlavní obsah

Schumacher nepochybuje o triumfu Ferrari

– PRAHA
Novinky, Pavel Novotný

Úřadující mistr světa formule 1 Michael Schumacher se při úvodní Grand Prix letošní sezóny musel smířit s faktem, který dlouho nepamatuje. Po závodu se nevyšvihl na stupně vítězů a mezi nejlepšími nestál ani jeho stájový kolega, Brazilec Barrichello. Před Velkou cenu Malajsie ale všem vzkazuje: Ferrari bude opět nejlepší.

Článek

K závodu v Melbourne se 34letý jezdec už nechce příliš vracet: "Byl to pěkný závod, přesně podle předpokladů. Diváci si museli přijít na své," hodnotil lakonicky dění v Albert Parku pro server f1.racing-live.com. "Podle mého názoru se ale změny v pravidlech šampionátu neprojevily. Závod ovlivnila řada jiných faktorů - déšť, fakt, že na trať vyjel hned dvakrát safety car a další."

"A už vůbec nemělo naše umístění nic společného s tím, že bychom na lepší výsledek neměli. Konečné pořadí ovlivnila souhra událostí, to se ve sportu stává. A není třeba z toho vyvozovat ukvapené závěry," otřel se Schumacher o některé kritiky italské stáje.

Vysoká teplota a vlhkost straší

Na "nepovedenou" premiéru zapomínal spolu s manželkou v okruhu přátel. Ale ne dlouho, druhé měření sil letošní sezóny se blíží mílovými kroky. A Schumacher si před Velkou cenu Malajsie věří. I když přiznává, že v Sepangu absolvují jezdci možná nejtěžší závod celého ročníku, dají se očekávat vysoké teploty a velká vlhkost.

Před samotným víkendem proto klade velký důraz na důkladnou aklimatizaci. Celý tým by totiž chtěl navázat na úspěšná vystoupení v uplynulých letech. V Sepangu se piloti formule 1 scházejí teprve od roku 1999, Schumacher tu zvítězil dvakrát, v roce 2000 a 2001. První závod v Malajsii vyhrál pro Ferrari Eddie Irvine, v loňské sezóně byl nejrychlejší Schumacherův bratr Ralf na williamsu.

Loňský vůz není na závadu

Stejně jako v Austrálii usednou oba jezdci Ferrari do loňských monopostů, na nový vůz si budou muset příznivci stáje z Maranella ještě počkat. Podle Schumachera to však není na škodu.

"Staré auto je pořád perfektní, co by za něj soupeři dali," žertoval v narážce na loňské výkony rudých vozů. "Podle mého je naopak dobré nasadit do takhle extrémního závodu vůz, který známe do posledního šroubku. Neriskujeme alespoň, že nás v nejméně vhodnou chvíli zradí," dodal.

Soupeřům před dalším kolem bojů o titul pro vítěze v královské automobilové třídě pak vzkazuje: "Ferrari si v Malajsii vždy vedlo dobře, tak proč bychom neměli řadu úspěchů ještě rozšířit. Věřím, že v Sepangu se na naše fanoušky budeme opět dívat ze stupňů vítězů."

Velká cena Malajsie se koná o nadcházejícím víkendu. Okruh Sepang patří k nemodernějším a nejbezpěčnějším v seriálu a většina pilotů se shoduje, že nabízí možnost skutečně si zazávodit.

Průběžné pořadí MS - jezdci (po 1 závodě)
1. D. CoulthardV. Brit.McLaren10 bodů
2. J.-P. MontoyaKol.Williams8
3. K. RäikkönenFin.McLaren6
4. M. SchumacherNěm.Ferrari5
5. J. TrulliIt.Renault4
6. H. H. FrentzenNěm.Sauber3
7. F. AlonsoŠp.Renault2
8. R. SchumacherNěm.Williams1
Pořadí Poháru konstruktérů
1. McLaren16 bodů
2. Williams9
3. Renault6
4. Ferrari5
5. Sauber3

Reklama

Související témata:

Související články

Mohou za drama v Austrálii nová pravidla?

Za překvapivým vítězstvím Davida Coultharda a potažmo celé stáje McLaren v úvodní Velké ceně letošního ročníku MS formule 1 stojí v zásadě jednoduchá věc:...

Výběr článků

Načítám