Hlavní obsah

Ralf Schumacher vybojoval pole position, Button havaroval

ČTK, Karel Felt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MONTE CARLO

Ralf Schumacher vyhrál podruhé v kariéře kvalifikaci na závod formule 1 a v neděli odstartuje z prvního místa do Velké ceny Monaka. Vedle něj se postaví do první řady Fin Kimi Räikkönen s mclarenem, který po šesti závodech vede mistrovství světa o dva body před starším z bratrů Schumacherů Michaelem.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Úřadujícímu šampionovi se sobotní jízda nepovedla a obsadil páté místo. Druhý jezdec stáje Ferrari Rubens Barrichello skončil dokonce až sedmý.

Druhé části kvalifikace se nezúčastnil Brit Jenson Button. Třiadvacetiletý pilot týmu BAR těžce havaroval v dopoledním volném tréninku, v rychlosti téměř 300 km/h zcela zničil vůz a byl převezen do nemocnice. I když z nehody vyvázl bez zranění, podle vedení týmu je ohrožen jeho start v nedělním závodu.

Monako čeká Schumacherův útok

Pokud v nedělní velké ceně Michael Schumacher s novým Ferrari F2003-GA o dva body porazí Räikkönena z týmu West McLaren Mercedes, ujme se vedení v šampionátu a bude směřovat k šestému titulu mistra světa. "Trať v Monaku a celou Velkou cenu mám rád. Její atmosféra je neopakovatelná a vítězství v ulicích knížecího města se cení jako velice prestižní. Samozřejmě bych tu chtěl opět vyhrát," nechal se slyšet Michael Schumacher po svém čtvrtečním suverénním vítězství v prvním kvalifikačním tréninku. V pátek se totiž v Monte Carlu netrénuje.

O tom, že Ferrari vyhraje opět Pohár konstruktérů a on bude světovým šampiónem, prakticky nepochybuje. "Náš nový vůz je natolik kvalitní, že nemá ve startovním poli zdatného soupeře a neobávám se ani slibovaného McLarenu MP-18. Zase budeme nejlepší," dodal úřadující šampión.

Trať se dí i Coulthardovi

Trať v Monaku sedí i Davidu Coulthardovi, který se tam cítí jako doma. "Myslím si, že jsme schopni právě v Monte Carlu bojovat s ferrari," pravil Coulthard a k novém vozu dodal: "Určitě bude velmi dobrý, ale že by smetl konkurenci a jezdili jsme časy o tři sekundy rychlejší na kolo než ferrari, to je nesmysl. Takový zázrak to nebude. Určitě však budeme červeným autům blíž." Nedělní závod startuje ve 14 h. Přímý přenos vysílá Prima TV. Na jezdce čeká 78 kol v ulicích města a stejný počet průjezdů obávaným tunelem. Jeden okruh měří 3,37 km.

Výsledky sobotní kvalifikace
1.R. Schumacher (Něm./Williams) 1:15,259 min.
2.Räikkönen (Fin./McLaren) 1:15,295
3.Montoya (Kol./Williams) 1:15,415
4.Trulli (It./Renault) 1:15,500
5.M. Schumacher (Něm./Ferrari) 1:15,644
6.Coulthard (Brit./McLaren) 1:15,700
7.Barrichello (Braz./Ferrari) 1:15,820
8.Alonso (Šp./Renault) 1:15,884
9.Webber (Austr./Jaguar) 1:16,237
10.Da Matta (Braz./Toyota) 1:16,744

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám