Hlavní obsah

Proti Juventusu vyrukuje Real s Raúlem i Ronaldem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šance fotbalistů Realu Madrid na postup do finále Ligy mistrů před odvetou na půdě Juventusu Turín výrazně stouply. Přestože to ještě před týdnem vypadalo jako utopie, ve středu se obhájce vítězství bude moci v Turíně spolehnout na svoji nejsilnější ofenzivní sestavu.

Foto: Petr Skála

Jana Podaná a Vendula Lapatová z restaurace Lesní zátiší u Vejprnic na Plzeňsku vyhrály soutěž o nejlepší houbovou omáčku.

Článek

Zápas slibuje špičkovou podívanou a zároveň prodlužuje vzájemné souboje italských a španělských klubů v letošním ročníku soutěže. Juventus v osmifinálové skupině s La Coruňou remizoval a vyhrál, ve čtvrtfinále pak vyřadil Barcelonu. Real v základní skupině s AS Řím zvítězil a prohrál, stejnou bilanci si odnesl i ze zápasů osmifinálové skupiny po soubojích s AC Milán.

V pohárové historii změřil Juventus s Realem síly čtyřikrát a třikrát se z postupu radovali Španělé. Poslední souboj na evropské scéně oba kluby svedly před pěti ve finále Ligy mistrů. Mijatovič tehdy jedinou trefou rozhodl o vítězství španělského klubu.

Na obou stranách je dost pamětníků: v týmu Realu pět hráčů, v Juventusu ještě o tři víc. Mimořádně prestižní bude souboj pro francouzského záložníka Realu Zinedina Zidaneho, jenž před dvěma lety vyměnil barvy "Staré dámy" za sněhobílý madridský dres a tehdejší finále také zažil.

Juventus Turín - Real Madrid , středa 20:45
Zápas řídí Švýcar Urs Meier. První utkání 1:2.
Pravděpodobné sestavy:
Juventus: Buffon - Thuram, Tudor, Montero, Zambrotta - Camoranesi, Tacchinardi, Davids, Nedvěd - Del Piero, Trezeguet
"I kdyby Ronaldo nehrál, tak má Real v zásobě spoustu skvělých hráčů." (útočník Juventusu Alessandro Del Piero)
Real: Casillas - Salgado, Hierro, Pavón, R. Carlos - Figo, Helguera, Flavio Conceicao, Zidane - Ronaldo, Raúl
"Ať se rozhodneme pro jakýkoliv herní systém, půjdeme za výhrou." (obránce Realu Francisco Pavón)

Plni sebevědomí jsou před odvetou hráči Juventusu. Z Madridu si přivezli nadějný výsledek 1:2 a k postupu jim tak stačí vyhrát i 1:0. O víkendu jim navíc ubyla jedna starost. Po roce obhájili italský titul a mohou se naplno soustředit na Ligu mistrů.

"Abychom uspěli, budeme na hřišti potřebovat srdce i mozek," upozornil kouč Juventusu Marcelo Lippi. "Důležité je, že na naší straně máme fanoušky. Ale nejdůležitější bude mít režii utkání ve vlastních rukou. Real bude hrát tak, jak umí. To znamená s míčem na kopačkách. My si musíme vytvářet prostor, ještě více než v prvním zápase," doplnil turínský kouč.

Do sestavy Juventusu se vrátí v prvním zápase distancovaní Tacchinardi, Davids a Montero, kvůli žlutým kartám naopak vypadli Ferrara s Iulianem.

Reklama

Související články

Real vykročil do finále Ligy mistrů

Fotbalisté Realu Madrid učinili další krok k obhajobě titulu v Lize mistrů, když v úvodním semifinále zdolali na vlastním stadionu Juventus Turín 2:1. O branky...

Jediný gól stačil k postupu milánskému AC

Fotbalisté AC Milán jsou po remíze s Interem 1:1 ve finále Ligy mistrů. O postupu celku, který byl v odvetě na stadionu San Siro veden jako hostující, rozhodl...

Výběr článků

Načítám