Hlavní obsah

Pražské derby skončilo napadením čárového

– PRAHA

Pražské derby mezi Bohemians a Spartou neskončilo oslavou titulu Letenských, ale skandálem. Sparta sice vedla v Ďolíčku 2:1, což by jí zajišťovalo mistrovský titul, ale sudí Jaromír Hlaváč zápas v 74. minutě pro inzultaci asistenta rozhodčího Ladislava Talpy předčasně ukončil.

Foto: Jiří Novák
Článek

Zápas odstartoval pád nikým neatakovaného sparťana Kincla ve vápně, na druhé straně hned zahrozil aktivní Baláž. Hned v první pětiminutovce si však vypracovala dvě obrovské šance Sparta. Poborský po Zelenkově uličce zamířil vedle, stejně jako vzápětí osamocený Kincl. Klokani se snažili odpovědět náporem, ale dlouho se nemohli k ohrožení Blažkovy branky dostat. Až v 15. minutě vysunul Rajnoch za obranu Baláže, ale jeho sólo ztroskotalo na sparťanském brankáři.

Pak o sobě dal opět vědět tým útočící na titul. Zbončákovu hlavičku vyrazil Šimon a Zelenka přestřelil. Bohemians byli úspěšnější. Ve 24. minutě po akci přes levou stranu sparťanské obrany se trefil Baláž.

Vyrovnání Sparty zabránil za necelých deset minut opět Šimon, jenž chytil Sionkův pokus a odvážně se vrhl pod nohy i do šance se řítícímu Zbončákovi. Jenže tento zákrok se stal brankáři Bohemians osudný a za několik okamžiků ho nahradil Holec. Ten ještě kryl Sionkovu šanci, ale v poslední minutě prvního poločasu už inkasoval. Poborský Zelenkovu další výzvu vyslyšel a střídajícího gólmana přehodil.

Rozhodčího napadli fanoušci

Ve druhém poločase měl převahu favorit z Letné, jenže šance si dlouho oba celky nevypravovaly. Až v 60. minutě hlavičkoval nebezpečně Homola. Na druhé straně se ocitl v dobré pozici Polodna. V 72. minutě Zelenka vysunul Sionka a ten předložil míč do prázdné branky Zbončákovi. Hráč, který loni slavil v Ďolíčku titul s Libercem, tak otočil skóre.

Za dvě minuty však vtrhli na hřiště domácí fanoušci a jeden z nich dvema ranami inzultoval Talpu. Sudí Hlaváč pak utkání přerušil a poté oficiálně ukončil. Nejpravděpodobnější verdiktem ligové komise tak bude kontumace v prospěch Sparty.

Tím by Sparta získala titul, zatímco šance Bohemians na udržení by se snížily na minimum. O osudu výsledku a zároveň celkově 32. triumfu Sparty rozhodne ligová komise.

Reklama

Výběr článků

Načítám