Hlavní obsah

Poborský v pekle zachránil Spartě vítězství

– SKOPJE
Novinky, Viktor Nosek (Skopje)

Ve Skopje se při utkání třetího předkola Ligy mistrů děly velké divočiny. Balkán se vším všudy. Fotbalisté Sparty vezou z tamního pekla výhru především díky kapitánovi Poborskému, který v poslední minutě normální hrací doby pečetil na konečných 3:2 pro Spartu.

Článek

Kdo postoupí do základní skupiny Ligy mistrů rozhodne jistě napínavá odveta, která se bude hrát 26. srpna na Letné. Na "výlet" do Makedonie ale jistě nikdo jen tak nezapomene. Zaplaťpánbůh, že jsme pryč, mohli sparťané jásat po odjezdu ze Skopje.

V prvním poločase se Sparta díky gólům, které se jen tak nevidí, dostala do dvoubrankového vedení. Ve 37. minutě Poborský zleva zatočil přímý kop, obránci i útočníci po něm skákali marně, míč se odrazil od levé tyče do sítě a rozeřvaný stadión poprvé za celou dobu zmlkl - 0:1. Žádný kýžený klid se ovšem nekonal, právě naopak!

Za tři minuty měli Pražané kopat z 22 metrů další přímý kop, když se teprve rovnala zeď, Gluščevič se podíval, levačkou ji prostřelil, zmatený brankář míč pustil do sítě a norský sudí Haug ukázal do středového kruhu - 0:2. Právě po této brance stadión explodoval. Na hřiště dokonce vběhl do půl těla svlečený fanoušek, ale od inzultace rozhodčího uchránili tři policisté. Na hřiště se sypaly mince, zapalovače, plastové láhve, diváci namačkaní i do všech uliček, mlátili do všeho, co bylo po ruce.

Vardar přitom mohl i vést. To když ve 33. minutě chybující Hübschman jen lízl míč a Brazilec Oliveira za řevu tribun pádil sám na Blažka: v rozhodující chvíli si ovšem balón ukopl a brankář Sparty mu ho sebral. To už ale bylo v napjaté atmosféře zapomenuto. Stejně jako jediná úsměvná momentka, kdy sudí ve 28. minutě nevídaně povolil skoro minutovou pauzu na občerstvení. Branky a hádky s rozhodčím zbrzdily aktivitu bojovného a technicky zdatného Vardaru.

:. 3. předkolo Ligy mistrů na Novinkách
O dalších dvanácti kláních si přečtěte zde.

Sparta prchla do šaten před sprškou předmětů, ale neutekla snížení a vyrovnání po přestávce. První šanci domácích ještě zastavil skluzem Němec, po přesném a krásném voleji Oliveiry to ovšem bylo jen o gól. Makedonský tým začal Spartu nevídaně točit, hosté začali zmatkovat a nakonec ofenzivní smršť neustáli. Vyloučen byl Poledica, který viděl druhou žlutou kartu. Právě to jako by byl impuls Georgievskimu, který svým gólem smazal jednobrankové vedení Sparty. Vardar byl v závěru jasně lepší, ale v 90. minutě se utrhl kapitán Poborský a brankář Zekir lovil míč ze své sítě.

Vardar Skopje vs. Sparta Praha 2:3
Branky: 60. Oliveira, 73. Georgievski - 37. a 90. Poborský, 40. Gluščevič. Rozhodčí Haug (Nor.), žluté karty: Ristovski, Zekir - Poledica, červená karta: Poledica, 17 000 diváků, poločas 0:2.
Skopje: Zekir - Anianwu, Veselinovski, Brankovič - Ristovski, Groždanovski (66. Tasevski), Zaharevski, Georgievski, Načevski (61. Petkov) - Wandeir, Oliveira (61. Braga).
Sparta: Blažek - Petráš Johana, Hübschman, Poledica - Poborský, Kováč, Němec, Ježek (68. Michalík) - Sionko (66. Jun), Gluščevič (74. Flachbart).

Reklama

Související témata:

Související články

Sparta si po roce další kolaps nepřipouští

Oproštěn od myšlenek na rok starý výbuch s Genkem dorazil tým fotbalistů Sparty do Makedonie. V kotli stadiónu Vardaru Skopje a před bláznivými fandy má český...

Výběr článků

Načítám