Hlavní obsah

Pět Rusek v osmifinále US Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Anastasia Myskinová se stala pátou ruskou tenistkou, která postoupila do osmifinále US Open v New Yorku. Na grandslamovém turnaji je tak poprvé v historii pět Rusek ve čtvrtém kole dvouhry žen. Sedmá nasazená Myskinová porazila po dvou hodinách Španělku Marii Sanchezovou-Lorenzovou 2:1 na sety.

Foto: Patrik Pařízek

Hodiny se zvoníkem

Článek

V osmifinále ve Flushing Meadows doplnila krajanky Jelenu Dementěvovou, Jelenu Lichovcevovou, Naděždu Petrovovou a Dinaru Safinovou. Úspěchem ruských tenistek na US Open byla Myskinová potěšena. "Jsem šťastná, že všechny hrajeme dobře. Prostě se snažíme bojovat o každý míček a dostat ze sebe všechno, co umíme," řekla. Dvaadvacetiletá Myskinová měla proti Sanchezové-Lorenzové pomalý rozjezd, těžko hledala rytmus, ale nakonec v utkání dlouhých výměn od základní čáry uspěla.

Američan Taylor Dent postoupil poprvé do čtvrtého kola na Grand Slamu po pětisetové výhře nad patnáctým nasazeným Fernandem Gonzalezem z Chile, i když už prohrával 1:2 na sety. Zajímavá situace nastala v utkání Švéda Jonase Björkmana se Slovákem Karolem Kučerou. Švéd podával v pátém setu na vítězství a dvakrát na vlhkém dvorci při mečbolu uklouzl, a tak byl zápas přerušen. Když se aktéři vrátili na kurt, bylo za třicet vteřin hotovo, protože Kučerův forhend tečoval síť a skončil v autu.

Třiatřicetiletý Američan Todd Martin udělil lekci o třináct let mladšímu krajanovi Robbymu Gineprimu a po čtyřsetové výhře je v New Yorku ve čtvrtém kole. Martin ke své klasické hře servis a volej tentokrát přimixoval pár fines, sílu a chytrost. Diváci nevěděli, na kterou stranu se přiklonit, ale nakonec vyhrála zkušenost. "Další body pro šedivé vlasy," smál se televizní komentátor Ted Robinson společně s Johnem McEnroem.

Výsledky:
Muži:
Dvouhra - 3. kolo: Ferrero (3-Šp.) - Chela (33-Arg.) 7:5, 7:5, 6:1, Coria (5- Arg.) - Carraz (Fr.) 7:5, 6:1, 7:5, Dent (USA) - Gonzalez (15- Chile) 7:6 (11:9), 6:7 (3:7), 3:6, 7:6 (7:4), 6:4, Martin - Ginepri (oba-USA) 6:7 (2:7), 7:6 (7:4), 6:4, 6:4, Björkman (Švéd.) - Kučera (SR) 6:4, 4:6, 6:7 (3:7), 6:4, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo: N. Lapentti, Lopez (Ekv./Šp.) - Novák, Štěpánek (16-ČR) bez boje.
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo: Heninová-Hardenneová (2-Belg.) - Obataová (Jap.) 6:1, 6:2, Sugijamaová (15-Jap.) - Prattová (Austr.) 3:6, 6:4, 6:3, Safinová (Rus.) - Schaulová (Luc.) 6:4, 7:5.
Čtyřhra - 2. kolo: Kuzněcovová, Navrátilová (4-Rus./USA) - Raymondová, Šarapovová (USA/Rus.) 6:2, 6:2.
Smíšená čtyřhra - 2. kolo: Husárová, Friedl (SR/ČR) - Mijagiová, Suk (Jap./ČR) 6:3, 3:6, 10:5 tie-break.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám