Hlavní obsah

Novák i Kleinová postupují v Paříži dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Hladce prošel prvním kolem 102. ročníku French Open Jiří Novák. Třináctý nasazený si během 82 minut poradil ve třech setech s domácím Julienem Benneteauem, hrajícím v Paříži na divokou kartu. Do dalších bojů postoupila i Sandra Kleinová, která ve dvou setech vystavila zpáteční letenku Američance Taylorové. ČEŠTÍ HRÁČI NA FRENCH OPEN.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

Novák zvítězil po setech 6:2, 6:3 a 6:2. Příštím soupeřem osmadvacetiletého tenisty bude Španěl Marc Lopez, který postoupil z kvalifikace a dnes porazil Nicolase Mahuta z Francie. "Vyhrál jsem ve velice kvalitním výkonu," pochvaloval si osmadvacetiletý Novák.

Podle zlínského rodáka velmi pomohl výborný výkon, který minulý týden podal s Radkem Štěpánkem, s nímž došel v Düsseldorfu ve Světovém poháru až do finále. "Udělali jsme dobrý výsledek a před French Open jsem získal sebevědomí," prohlásil Novák.

Přestože jeho dnešní soupeř za ním na žebříčku ATP zaostává o 170 míst, Novák jej rozhodně nepodceňoval. "Věděl jsem, že nemá co ztratit a že jej domácí lidi poženou, takže jsem očekával velký boj. Naštěstí jsem hrál výborně, nepustil jsem ho prakticky k ničemu a byl jsem zaslouženě lepší," shrnul Novák.

Kleinová: antuka soupeřce neseděla

Kleinová, která postoupila do hlavní soutěže z kvalifikace, Američanku přehrála během hodiny a devíti minut 6:3 a 6:4. České tenistce, která je v aktuálním žebříčku WTA na 121. místě, se tak podařilo na pátý pokus probojovat do druhého kola. V něm narazí na Japonku Aj Sugijamaovou.

Pětadvacetiletá pražská rodačka na Roland Garros vypadla v prvním kole čtyřikrát v letech 1997- 1998 a 2000-2001. V hlavní grandslamové soutěži hraje Kleinová poprvé od Wimbledonu roku 2001.

"Bylo dobře, že jsem soupeřku vůbec neznala, protože jsem si tím pádem nedávala žádné cíle," řekla novinářům Kleinová. Po zápase mohla s uspokojením konstatovat, že hráčka osmé světové desítky "je, jako každá Američanka, silnější na betonech". "Evidentně jí ta antuka moc neseděla," poznamenala česká hráčka.

Birnerová spokojená

Postup do druhého kola byl naopak nad síly další kvalifikantky Evy Birnerové. Bývalá juniorská světová jednička při své grandslamové premiéře, i kvůli více než padesáti nevynuceným chybám, nestačila na domácí Stephanii Foretzovou a prohrála 4:6 a 5:7.

Přesto ale byla Birnerová se svým výkonem spokojena. "Podala jsem nejlepší výkon, jaký jsem mohla, ale soupeřka bohužel hrála ještě líp," řekla po zápase na pařížské antuce. Podle Birnerové ovlivnil průběh zápasu zřejmě už první game, kdy se se soupeřkou o vítězství dlouho přetahovala, ale Foretzová nakonec svůj servis vyhrála. "Kdybych jej vyhrála já, možná by to pak vypadalo jinak," mínila Birnerová.

Výsledky českých tenistů
Novák (13-ČR) - Benneteau (Fr.) 6:2, 6:3, 6:2
Kleinová (ČR) - Taylorová (USA) 6:3, 6:4
Foretzová (Fr.) - Birnerová (ČR) 6:4, 7:5
GRAND SLAM 2003
Australian OpenTriumf Agassiho a sester Williamsových

Reklama

Související témata:
Eva Birnerová

Související články

Pařížská antuka opět ožívá

Na druhém grandslamu sezóny a v pořadí 102. ročníku tenisového French Open se od pondělí představí i dvojice českých tenistů. Třináctý nasazený Jiří Novák...

Výběr článků

Načítám