Hlavní obsah

Na US Open stihl postoupit jen Agassi

NEW YORK

Pouze nejvýše nasazený Američan Andre Agassi dokončil v úterním programu grandslamového turnaje US Open v New Yorku svůj zápas a postoupil do čtvrtfinále. Další zápasy zmařil vytrvalý déšť, který trápil organizátory již v pondělí.

Foto: archiv: Prague Cello Quartet

Prague Cello Quartet aneb i klasická hudba se "dá poslouchat" :)

Článek

Ostatně, ani Agassi se svým krajanem Taylorem Dentem neabsolvovali celý duel: Dent totiž po třetím setu za stavu 1:2 vzdal kvůli zranění stehenního svalu. "Je to nepříjemná situace, složitá pro hráče, fanoušky i pořadatele," komentoval Agassi dva dny, které v New Yorku propršely a organizátorům US Open notně zamotaly hlavu. Světová jednička se tak ani příliš neradovala z jubilejního dvoustého vítězství na turnajích Grand Slamu.

Mezi přeháňkami se s velkým zpožděním rozehrála i další utkání, ani jedno z nich však neskončilo. Nejblíže k postupu do čtvrtfinále měla Japonka Ai Sugijamaová, která v okamžiku definitivního odvolání zbytku úterního programu vedla nad Franceskou Schiavoneovou z Itálie 7:6 a 5:4. V úterý se přitom v New Yorku mělo odehrát 95 zápasů.

Ani předpověď počasí na východním pobřeží USA přitom nevěstí nic dobrého, zlepšení hlásí až na pátek. Organizátorům tak dělají pořádné vrásky hromadící se zápasy mužské dvouhry.

V turnaji ženské dvouhry je už odehráno alespoň šest z osmi duelů čtvrtého kola, muži však tuto fázi ještě vůbec nezačali. Do hlav amerických pořadatelů se proto pomalu začínají vkrádat myšlenky na posunutí mužského finále až na pondělí. Naposledy se US Open protáhlo o další den v roce 1987, kdy slavil triumf Ivan Lendl nad Matsem Wilanderem.

Reklama

Související články

Pět Rusek v osmifinále US Open

Anastasia Myskinová se stala pátou ruskou tenistkou, která postoupila do osmifinále US Open v New Yorku. Na grandslamovém turnaji je tak poprvé v historii...

Výběr článků

Načítám