Hlavní obsah

Montoya vyškolil soupeře i bez řidičáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ani kuriózní fakt, že s normálním vozem by do ulic Monte Carla bez řidičského průkazu nemohl vyjet, nezastavil Kolumbijce Juana Pabla Montoyu ve vítězném tažení při Velké ceně Monaka. Dravá jízda a propracovaná týmová strategie přinesly v neděli stáji Williams vítězství v prestižní Grand prix po dvaceti letech.

Foto: Policie ČR

Zadržený muž

Článek

Světová média neopomněla připomenout, že po vítězství v zámořském královském závodě 500 mil v Indianapolisu v roce 2000 dokázal sedmadvacetiletý pilot vyhrát i nejslavnější klání v seriálu formuli 1. Italský deník Gazzetta dello Sport si ovšem neodpustil připomenout, že se tak stalo v době, kdy má Montoya zabavený řidičský průkaz.

Kolumbijec o něj přišel v polovině května v Nice, kdy mu na městské dálnici naměřili policisté rychlost přes 200 km/h. Jako kdyby Kolumbijec trénoval na víkendový závod v uličkách Monte Carla... Má štěstí, že v seriálu MS klasické řidičské oprávnění nepotřebuje.

"Montoya je monackým princem, Ferrari zvolilo špatnou strategii a sotva se dostalo na pódium," dodal list v narážce na bronz Michaela Schumachera.

Anglie věří v boj o titul

Anglický tisk vyjádřil naději, že Montoyovo vítězství vrátilo stáj Franka Williamse do bojů o mistrovský titul. "Maestro Montoya. Kolumbijský kouzelník zastínil Schumachera," hlásal Daily Star. Britská média se současně shodla, že stáji Ferrari a zvlášť Michaelu Schumacherovi se závod nepovedl.

"Není pochyb o tom, že si Montoya vítězství zasloužil. Schumacher se naproti tomu dočkal potupy," mínil The Times. "Mělo to být jeho čtvrté vítězství v sezoně za sebou, namísto toho musel přiznat strategické minely," dodal list.

Ve Francii převládá překvapení

Pro francouzská média byl Montoyův triumf spíš překvapením. "Jeho úspěch na sebe nechal dlouho čekat, ale přece jen nyní patří mezi vyvolené vítěze v monackém knížectví," napsal list L'Equipe.

Le Figaro označil Kolumbijce za velice nevyrovnaného jezdce. "Po závodě mrknul na auto ušpiněné od oleje a prachu, jakoby mu děkoval, že závod vydrželo až k vítězství," přisadil si Le Parisien.

Rakouský list Der Standard uštěpačně upozornil, že nedělní závod po třech předchozích triumfech Michaela Schumachera v San Marinu, Španělsku a Rakousku zase jednou nabídl vše, co od něj svět očekával. "Po fádním závodě byl Schumacher za zářícím Montoyou a Kimim Räikkönenem až třetí."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám