Hlavní obsah

Málek naplnění snu příliš nevěřil

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Únavou sotva stál, z čela stékající pot ho štípal v očích, ale zlatou medaili hokejového mistra pevně svíral v dlani a ve tváři mu hrál blažený úsměv. "Splnil se mi ohromný sen, zažívám vrchol kariéry," říkal sotva hodinu po skončení finálové bitvy brankář pražské Slavie Roman Málek.

Foto: Marek Venuta

Provokativní pohled na převrácený kříž je možné vidět v Kadově.

Článek

Byl oporou šampiónů celou sezónu, v posledním zápase o titul doslova exceloval. K jedenácti zápasům bez obdržené branky v základní části přidal páté čisté konto v play off.

Finále si se Svobodou "dohodli"

"Michal Sup mi před zápasem říkal: vychytej nulu a já dám góla. Vyšlo to do puntíku. Řekl jsem, že ten puk tady třeba i sním, ale nesmím ho pustit. Nyní jsem ale tak vyčerpaný, že se bojím, abych hned neusnul. Doufám, že mě spoluhráči při oslavách někde nezapomenou. Cítím se jako šedesátiletý děda, klepou se mi ruce i nohy," smál se.

Pár slov stihl prohodit s protějškem z Pardubic Adamem Svobodou. "Blahopřál mi, ale já sotva vnímal. Už při Švédských hrách v únoru jsme však vedli řeč na téma finále extraligy a říkali si, že by bylo fajn hrát proti sobě o titul. Já bych tehdy byl rád už jen za to finále, on mě ale přesvědčil, že když už je člověk ve finále, tak v něm musí vyhrát, aby to stálo za to. A vidíte, my to fakt vyhráli!"

Národní tým přijde na řadu po oslavách

Při půlnočním návratu do pražského Edenu ho každý chtěl poplácat po ramenou. "Řada známých mi říkala, že titul určitě uděláme, ale já jim moc nevěřil." Když před začátkem sezóny vyhlásila Slavia za cíl postup do finále, byl hodně skeptický. "Tajně jsem o tom okamžiku vždycky snil, ale nikdy bych reálně nepřiznal, že by se mohl naplnit."

Možná nejvíc chtěl ten titul kvůli trenéru Růžičkovi. "Jako hráč byl neuspěšný ve finále a teď mám radost i za něj, že se nám to povedlo,"přiznal a bylo znát, jak obrovské napětí z něj po vítězném duelu spadlo. "Pořád si ale neuvědomuji, čeho jsme vlastně dosáhli. Měli jsme i štěstí, to se ale přikloní vždy ktomu, kdo mu jde naproti."

Málka zřejmě neminou reprezentační povinnosti na mistrovství světa, přesto si chtěl parádně vychutnat titul. "Nic jsme neodflákli na ledě, poctivě musíme přistoupit i k oslavě a teprve až napíšeme tečku za extraligovou sezónou, přijde na řadu národní tým."

Reklama

Související témata:

Související články

Slavia poprvé mistrem extraligy

Hokejisté Slavie dosáhli na historicky první titul vítězů extraligy. V rozhodujícím sedmém utkání finálové série vyhráli na ledě Pardubic 1:0 brankou Michala...

Z poháru se těší v Edenu

Slávisté se značnou dávkou sarkasmu den před sedmým zápasem vyslovovali přání slavit titul v nádherné pardubické hale, když předchozí dva pokusy ukončit finále...

Duel hvězd: Málkova nula přišla včas

Nešťastný zákrok v pátém finále, ani pět inkasovaných gólů v šestém nerozhodilo slávistického brankáře Romana Málka v rozhodujícím utkání sezóny. Vychytal...

Výběr článků

Načítám