Hlavní obsah

Lener má nečekané trable se sestavou

– PARDUBICE
Novinky, Marek Burkert

Nečekané starosti má před první reprezentační prověrkou sezóny kouč Slavomír Lener. Dodatečně povolaný karlovarský gólman Petr Franěk ulehl s horečkami a pro úterní přátelský duel s Ruskem v Brně je prakticky mimo hru.

Článek

Brankář západočeského klubu byl dodatečně povolán za nemocného vítkovického Jiřího Trvaje, svou reprezentační šanci ale zřejmě bude muset oželet. "Má teplotu přes 38 stupňů a leží v posteli," vysvětloval jeho absenci na pondělním tréninku Lener. Místo Fraňka, který se v národním týmu objevil po sedmi letech, ale nebude dodatečně povolávat dalšího brankáře. V Brně tak za něj nastoupí jeden z dvojice Roman Málek - Adam Svoboda.

Trenér si pozval Kudrnu s Divíškem

Příznaky virózy si ale na reprezentační sraz přivezl i sparťan Jaroslav Kristek, bolavá záda pak zatím nedovolují stoprocentní trénink Petru Sýkorovi. Proto kouč povolal k týmu forvardy Jaroslava Kudrnu a Tomáše Divíška, čímž se počet pardubických hokejistů v jeho výběru zaokrouhlil na deset. "Bylo to ale jen pro potřeby tréninku," tvrdil Lener.

Kvůli nejistému zdravotnímu stavu některých opor nemohl kouč oznámit zápasovou soupisku proti Rusku den předem. "I v NHL je běžné, že se sestava dotváří třeba padesát minut před utkáním," nelámal si zatím příliš hlavu.

Dva pardubické útoky

Ruské prokletí devíti porážek v řadě zlomil český tým v loňské sezóně až těsně před mistrovstvím světa výhrou v Petrohradě a na šampionátu pak přes sbornou suverénně přešel přes čtvrtfinále. "Známe jejich sílu a zejména ofenzívní schopnosti," vypočítával Lener, který se bude spoléhat na dvě kompletní pardubické řady i souhru zlínského dua Balaštík - Leška.

"Bude to jeden z mnoha testů v náročné sezóně. Především od mladé pardubické lajny očekávám výkon, jaký ji zdobil v extraligovém play-off. Tedy především důraz, napadání a tah na branku," oznámil Lener.

Předzápasové rozbruslení absolvují hráči ještě v Pardubicích a do Brna pak zamíří autobusem. V době zápasu bude zatím v Duhové Aréně trénovat šestice Patera, Vlasák, Moravec, Marha, Beránek a M. Sýkora, která má nominaci na úvodní díl Euro Hockey Tour jistou. O tom, kdo vypadne z Lenerova výběru, se hráči dozvědí bezprostředně po utkání.

Pravděpodobná sestava Česka:
Málek (A. Svoboda) - Benýšek, Šlégr, Hejda, Tesařík, M. Čech, Kántor, Dobroň - P. Sýkora, Blažek, Lubina - Balaštík, Leška, M. Procházka - Průcha, Kolář,Koukal - Pletka, Marek, Kristek.
Přímý přenos vysílá od 16.25 h ČT 2.

Reklama

Výběr článků

Načítám