Hlavní obsah

Lakers věnovali vítězství operovanému kouči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Obhájci titulu basketbalové NBA, Los Angeles Lakers, vyhráli v semifinále Západní konference i svůj druhý domácí zápas a v sérii se San Antoniem srovnali krok na 2:2. Kobe Bryant přispěl k vítězství 99:95 pětatřiceti body, Shaquille O'Neal jich přidal 29. Pátý zápas se hraje v úterý v San Antoniu.

Foto: Tomáš Vítámvás

ZEKATEL CUP 2011

Článek

Lakers věnovali vítězství Philu Jacksonovi, který poprvé po třinácti letech zmeškal coby hlavní kouč utkání play-off. Legendární trenér se v sobotu podrobil angioplastice, která by mu měla zlepšit průchodnost artérie vedoucí do srdce. O'Neal měl pro trenéra, kterého na lavičce ho zastoupil asistent Jim Cleamons, stručný vzkaz: "Zůstaň doma a odpočívej."

Jacksona, jehož v posledních týdnech trápily bolesti na prsou, z nemocnice propustili dvě a půl hodiny před zápasem. "Podle hlasu to vypadalo, že je mu dobře," řekl Cleamons, jenž s trenérem ještě před utkáním telefonoval. "Doufám, že s námi zítra odcestuje do San Antonia a v úterý bude na lavičce," dodal.

Zpočátku to nevypadalo, že by hráči Jacksona mohli potěšit, neboť v poločase prohrávali 39:46. "Dělali jsme spoustu hloupých chyb," konstatoval O'Neal. San Antonio se nenechalo zlomit ani nevydařenou třetí čtvrtinou a 90 sekund před koncem se znovu dostalo do vedení 95:93. V závěru ale prokázal pevnou ruku Bryant, který 14 sekund před sirénou proměnil dva trestné hody a dostal Lakers na koně. San Antonio nezachránil ani nejužitečnější hráč NBA Tim Duncan s 36 body.

Východní konference
Philadelphie - Detroit 95:82 (stav série 2:2)
Západní konference
Los Angeles Lakers - San Antonio 99:95 (stav série 2:2)
Sacramento - Dallas 99:83 (stav série 2:2)

Vyrovnáno i v dalších sériích

Vyrovnání na 2:2 dosáhli na domácí palubovce i hráči Philadelphie, kteří porazili Detroit 95:82, a Sacramenta. Kings i bez zraněného Chrise Webbera porazili Dallas 99:83.

V utkání Philadelphie zářil tradiční střelec Allen Iverson, který si připsal 36 bodů a 11 asistencí, a stíhal ještě burcovat publikum. "Byl to týmový výkon. V play off jen jeden hráč nemůže zaručit úspěch," tvrdil. Zlepšený výkon by nyní podle něho měla Philadelphie potvrdit i ve středu Detroitu, kde první dva zápasy série ztratila.

V dresu Sacramenta zastoupil výborně Webbera, kterého od druhého utkání v Dallasu trápí zranění kolena, Turek Hedo Turkoglu. Mužstvo střelecky vedl, v týmu vítěze základní části naopak vyhořel Dirk Nowitzki, jenž odehrál celých 58 minut v sobotním dvojitém prodloužení.

Reklama

Související témata:

Související články

Basketbalisté San Antonia podruhé zdolali Lakers

Basketbalisté San Antonia a New Jersey využili i ve druhých zápasech druhého kola play off NBA domácího prostředí k vítězství a vedou v sériích 2:0 na zápasy.

Výběr článků

Načítám