Hlavní obsah

Kuka zaokrouhlil hned dva střelecké účty

Novinky, Jan Krůta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Když dal v závěru utkání s Blšany útočník Slavie Pavel Kuka gól na 2:0, bezprostředně si neuvědomil, že může slavit. Byla to totiž jeho jubilejní stá trefa v lize a 150. branka celkově. Na kontě má totiž ještě padesát zásahů z bundesligy.

Foto: Jana Matějíková

Kontrola v terénu

Článek

"Pocit je to samozřejmě hezký, ale uvědomil jsem si to až o chvíli později," přiznal po zápase v Příbrami. Statistiky poměrně pozorně sleduje, o svých gólech má dobrý přehled. "Není to sice životně důležité, ale na druhou stranu se k takové hranici moc lidí nedostane, takže mě to docela zajímá," prozradil 35letý fotbalista, který žádné velké oslavy nechystal. "Ve středu nás čeká další zápas, není na to čas. Ale klukům asi něco šoupnu, hlavně Adautovi za tu přihrávku."

Jeho jubilejní trefa byla skutečně výstavní. "Je asi hezčí, když to tam člověk napálí o břevno, než kdyby to byla nějaká šmudla," řekl Kuka. Možnost zaokrouhlení svých branek v naší lize si před zápasem nijak zvlášť nepřipouštěl. "Možná i proto, že jsem se vždycky na ty kulaté trefy hodně načekal. Jenom na jubilejní padesátý gól v bundeslize, který jsem vstřelil za Stuttgart v zápase proti Brémám," vzpomínal s úsměvem.

Důležité branky v paměti

Ty nejdůležitější branky má v paměti dodnes zafixované. "První ligový gól jsem dal na vojně v dresu Chebu olomouckému brankáři Doležílkovi, na to se nezapomíná. Každá ta branka má svou váhu. Některé byly hezké, jiné třeba po krásných přihrávkách. Ale na všechny ty góly si člověk pamatovat nemůže."

Za jednu z nejdůležitějších považuje Kuka trefu v bundeslize, když působil v Kaiserslauternu. "Hráli jsme doma proti Dortmundu a to vítězství myslím rozhodlo o titulu nebo nám ho aspoň přiblížilo. Já měl tenkrát hodně těžkou chvíli v životě. Skoro celý den jsem byl v nemocnici, jel jsem rovnou na zápas a i když jsem nehrál od začátku, ten gól pro mě byl strašně důležitý, obrovská psychická vzpruha," prozradil Kuka.

Co ho tenkrát trápilo však rozebírat nechtěl. "To je opravdu moje soukromá věc, nechci se k tomu vracet," říkal výmluvně.

Soupeří se Sieglem

Z aktivních fotbalistů v naší lize soupeří mezi kanonýry na dálku s příbramským Horstem Sieglem, který má na kontě 160 zásahů. "Sigiho asi nedoženu, ten ty góly bude dávat pořád," usmál se útočník Slavie.

"To by asi musela přijít nějaká výjimečná sezóna, kdyby mi to tam všechno padalo. Ale Horst je o něco mladší a já si v pětatřiceti nemůžu dávat nějaké přehnané cíle..."

Reklama

Související témata:

Související články

Pražská S naplno bodovala, nováčci prohráli

Sparta i Slavia ve druhém kole Gamrinus ligy vyhrály. I třetí klub z hlavního města získal tři body. Žižkov si pro ně dojel do Plzně, kde porazil nováčka...

Výběr článků

Načítám