Hlavní obsah

Kučera šel na operaci

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejen Slavii ve finále, ale i hokejové reprezentaci na MS ve Finsku bude chybět 35letý obránce František Kučera. S obnoveným zraněním kolena a poškozeným meniskem musel znovu na operaci.

Foto: Ondřej Kořínek

Havarované vozidlo ve zdi domu, kde přes den funguje restaurace.

Článek

"Je to divný konec sezóny. Kluci se chystají hrát o titul, světový šampionnát klepe na dveře a já jsem v nemocnici," posteskl si Kučera, jehož potíže začaly při únorových Švédských hrách. Po návratu se podrobil artroskopii, tři týdny se zotavoval a na led se vrátil až při třetím čtvrtfinálovém zápase play off ve Vsetíně.

"Možná jsem to trochu uspěchal, měl jsem ale strašnou chuť hrát. Při čtvrtém zápase semifinále se Spartou mě při souboji u mantinelu v koleni dvakrát píchlo a bylo zle."

Slavia i reprezentace se musí se ztrátou vyrovnat

Slavia už bez Kučery dotáhla do vítězného konce pražskou bitvu o finále. "Ztratili jsme jednoho z nejlepších obránců extraligy, ale i takové věci play-off přináší. Musíme ve finále bojovat i za něj," řekl slávistický trenér Vladimír Růžička.

Kučera ozdoben titulem olympijského vítěze i mistra světa, navíc se zkušenostmi z NHL, umí dát obranné hře mužstva jistotu. Když je třeba, zadní řady zklidní, ale vystihne i ideální čas, aby udeřil v útoku.

Právě proto těžce nese jeho absenci reprezentační kouč Slavomír Lener: "Hrozně mě to mrzí, s Kučerou jsem napevno počítal v roli kapitána, který dovede burcovat mužstvo nejen na ledě, ale i v kabině. Má respekt u spoluhráčů i soupeřů."

Reklama

Související témata:

Související články

Souboj střelců vyhrál Sup

Pět branek v play-off měli na svém kontě nejlepší střelci pražských 'S', Ondřej Kratěna a Michal Sup, před pondělním šestým dílem semifinálové série. Svůj...

Celek z Edenu nadšeně oslavil postup

V kabině hokejistů Slavie se hned po vítězství v 'bitvě o Prahu' otvíralo šampaňské, edenští si premiérový postup do finále extraligy parádně vychutnávali....

Výběr článků

Načítám