Hlavní obsah

Kanada předvede další boj Schumachera s Räikkönenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MONTREAL

Michael Schumacher má před nedělní Velkou cenou Kanady formule 1 jasný cíl - dostat se konečně do vedení v seriálu mistrovství světa. Zatím na lídra Kimiho Räikkönena ztrácí obhájce titulu jen čtyři body. Na nejvyšším stupínku by rád stanul i Kolumbijec Juan Pablo Montoya, namlsaný vítězstvím v předchozím závodu v Monaku.

Foto: Zuzana Foglarová

Země skřítků na Chvalském zámku

Článek

Fin jel dosud v Montrealu dvakrát a pokaždé skončil čtvrtý. Letos by se rád konečně probojoval mezi nejlepší tři. V Montrealu pojede ještě se starým monopostem MP4-17, ale zřejmě se tam s ním rozloučí. "Moc se na ten závod těším," nechal se slyšet Räikkönen. "Zatím jsem tu pokaždé dojel čtvrtý. Letos to musí být lepší," dodal odhodlaně.

Schumacher, který v pondělí prodloužil smlouvu s Ferrari do roku 2006, by rád navázal na sérii čtyř vítězství, jež vzala konec před dvěma týdny v Monaku. "Mám obrovskou motivaci. Chci vyhrát a dostat se před Kimiho v průběžném pořadí. Ztrácím jen čtyři body, takže to není nereálné," věří německý pilot.

Villeneuve chce letos konečně prorazit

Obhájce titulu má na okruhu Gillese Villeneuvea skvělou bilanci. Startoval tam jedenáctkrát a pětkrát dokázal vyhrát. Bodoval pokaždé, když dojel do cíle. Závod nedokončil jen dvakrát.

Průběžné pořadí MS po sedmi závodech:
1. Räikkönen48 b.
2. M. Schumacher44
3. Alonso29
4. Barrichello27
5. Montoya25
6. R. Schumacher25
7. Coulthard25
8. Trulli13
9. Fisichella10
10. Button8

Mezi favority patří i Montoya. Kolumbijec dokázal svou příslušnost ke špičce v Monaku, kde slavil druhé vítězství v kariéře. "Monako bylo velkým úspěchem celého týmu. Dokázal jsem vyhrát na opravdu obtížné trati, a to se cení. Doufám, že na tento úspěch navážeme i v Montrealu," věří Kolumbijec.

Na domácí trati se bude určitě chtít vytáhnout i Jacques Villeneuve. Mistr světa z roku 1997 zažívá asi nejhorší období své kariéry. Dosud získal jen tři body za šesté místo ve Velké ceně Brazílie. Kanaďan, po jehož otci je montrealský okruh pojmenován, doufá, že se jeho tým BAR konečně nebude potýkat s technickými problémy. Letos kvůli technice musel vzdát čtyři závody. "Několikrát jsme mohli být na stupních vítězů, ale technické problémy nám to nedovolily. Radši o tom moc nepřemýšlím, musím tvrdě pracovat a uvidím, co se bude dít," vykládal Villeneuve.

Stájový kolega Villeneuvea Jenson Button se už nadobro vypořádal s nebezpečnou havárií z volného tréninku v Monaku. Čeká ho ještě vyšetření lékařem FIA Sidem Watkinsem. Nic by ho ale o Velkou cenu Kanady připravit nemělo.

Reklama

Výběr článků

Načítám