Hlavní obsah

Jsem v neuvěřitelné kondici, chvástá se Serena

PAŘÍŽ

Kdyby rozhodovalo sebevědomí, nemusela by se ženská část druhého grandslamového turnaje sezóny - pařížského French Open - ani rozbíhat. Vítězka by byla jasná. Světová jednička Serena Williamsová totiž příliš nešetří skromnými slůvky. "Jsem v dokonalé kondici, přímo neuvěřitelné," chvástala se před pondělním startem Američanka.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Tenisová královna se v přípravě zaměřila právě na fyzičku, spíše než na dvorci strávila poslední týdny v posilovně. "A nese to ovoce," varovala soupeřky Serena, vítězka posledních čtyř grandslamů. Zároveň odmítla dohady, že by jednotvárnou dřinou ztratila 'šťávu'. "Kdepak, nejsem unavená. Naopak jsem v dobré pohodě, cítím formu. Jsem šťastná," prohlásila Američanka, která letos našla přemožitelku až ve dvaadvacátém utkání sezóny.

Dvakrát prohrála právě na antuce. Znamená to, že pomalejší povrch Sereně příliš nesedí? "Vůbec ne. Antuka mi nevadí. Je to povrch jako každý jiný. Nedělá mi problémy," opáčila mladší ze sester Williamsových na dotazy novinářů. Na tváři ji pak zahrál úsměv: "Naopak, může být mou výhodou. Pomalejší míče nejsou nikdy ztracené a tím ani žádný bod, a to je voda na můj mlýn."

Jak si na dvorcích Rolanda Garrose Serena povede, naznačí již dnešní duel prvního kola s Barbarou Rittnerovou. Z favorizovaných jmen se dnes dále představí Švýcar Roger Federer, Američan Andre Agassi či Španěl Carlos Moya, start si odbude také Slovenka Daniela Hantuchová.

Reklama

Související témata:

Související články

Pařížská antuka opět ožívá

Na druhém grandslamu sezóny a v pořadí 102. ročníku tenisového French Open se od pondělí představí i dvojice českých tenistů. Třináctý nasazený Jiří Novák...

Výběr článků

Načítám