Hlavní obsah

Jonesová nepojede na MS, čeká dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Srpnové mistrovství světa v atletice přišlo o jednu z největších hvězd. Američanka Marion Jonesová, trojnásobná olympijská vítězka ze Sydney, ve středu oznámila, že se v červenci stanou s Timem Montgomerym rodiči.

Článek

"Už se oba hrozně těšíme na další etapu našeho společného života," svěřila se zlatá medailistka z běhů na 100, 200 i 4x400 metrů z her v Sydney deníku Los Angeles Times.

Své těhotenství dlouho tajila. Tradiční začátek sezony pod širým nebem v polovině dubna v kalifornském Walnutu zrušila teprve minulý týden a údajně kvůli problémům při změně trenéra.

Olympijské hry si nechce nechat ujít

Ve Walnutu Jonesová začínala letní sezonu pravidelně od roku 1997, ale po rozchodu s novým koučem Charliem Francisem svou účast odvolala. Francis dříve trénoval dopingového hříšníka Bena Johnsona a sprinterka i Montgomery sklidili za to, že si jej vybrali, ostrou kritiku od soupeřů i od veřejnosti. Proto s Francisem oba skončili a v současnosti žádného oficiálního trenéra nemají.

O rok starší Montgomery, který je držitelem nejrychlejšího času na stovce (9,78 sekundy), už je otcem dvacetiměsíční dcery jménem Tyhamie. "Nemohlo by mě napadnout nic krásnějšího, co by nás s touto báječnou osobou mohlo spojovat," okomentoval sprinter těhotenství své přítelkyně.

Jonesová byla už vdaná za koulaře C.J. Huntera, s nímž se před dvěma lety rozvedla. Sedmadvacetiletá atletka prý počítá s tím, že už koncem letošního roku začne s přípravou na olympijské hry v Aténách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám