Hlavní obsah

Je mi na umření, smutní Nedvěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TURÍN

Vstřelil branku, která rozhodla o postupu do finále Ligy mistrů. Souboje o prestižní trofej na Old Traffordu v Manchesteru se však nezúčastní. "Je mi na umření," hlesl Pavel Nedvěd, hvězda Juventusu Turín. Zbývalo jen osm minut do závěrečného hvizdu semifinálové odvety s Realem Madrid, když na půlicí čáře zkosil Steva McManamana a vyfasoval žlutou kartu a distanc.

Foto: archiv Miss Junior

Miss Junior ČR 2011 Natálie Kotková hejtmanovi...

Článek

Utkání skončilo a Nedvěd klesl k zemi. Hlavu v dlaních, v očích slzy. Pak vstal a potleskem děkoval fantastickému publiku. Prožíval zvláštní chvíle, zařízl 'pusinky' z Madridu, protlačil Juventus až téměř do sedmého klubového nebe, vrcholné utkání sezóny s AC Milán ovšem bude sledovat jen z tribuny. Spoluhráči i kouč Marcello Lippi však již slíbili, že budou bojovat za něj.

"Věnujeme mu vítězství ve finále. Jsem velmi smutný z toho, že tak nesobecký hráč jako je Pavel, jenž skvěle odehrál celou Ligu mistrů, bude chybět v zápase, na který se tak těšil," pronesl trenér 'Staré dámy'. "Je mi ho líto, protože je to skvělý chlapík a prvotřídní hráč. Dává do hry celé srdce a myslí jen na tým. Do takového finále se může fotbalista dostat třeba jen jednou za život. Je to neskutečná smůla," přidal Nedvědův spoluhráč ze zálohy a kamarád Alessio Tacchinardi.

V hlavní roli Nedvěd
SOUBOJ S REALEMNedvěd roztančil 'bílý balet'
ZLATÝ MÍČŽhavý kandidát
SERIE AObhajoba titulu

Na Zlatý míč nemyslí

Nedvěd prožil úspěšnou sezónu, díky níž je pasován na žhavého favorita na Zlatý míč, cenu pro nejlepšího fotbalistu Evropy. To však není ta trofej, po níž český kapitán prahl. "O Zlatém míči jsem neuvažoval. Myslel jsem jen na ten pohár s velkýma ušima, který jsem chtěl aspoň jednou v kariéře zvednout," smutnil středopolař, který ještě v dresu římského Lazia vybojoval jiný evropský pohár - Pohár vítězů poháru. "Udělal jsem chybu a teď za ní budu pykat," zakončil Nedvěd.

Reklama

Související témata:

Související články

Real vykročil do finále Ligy mistrů

Fotbalisté Realu Madrid učinili další krok k obhajobě titulu v Lize mistrů, když v úvodním semifinále zdolali na vlastním stadionu Juventus Turín 2:1. O branky...

Jediný gól stačil k postupu milánskému AC

Fotbalisté AC Milán jsou po remíze s Interem 1:1 ve finále Ligy mistrů. O postupu celku, který byl v odvetě na stadionu San Siro veden jako hostující, rozhodl...

Výběr článků

Načítám