Hlavní obsah

Hokejisté si na úvod turnaje zopakují duel s Rusy

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Dva dny po úterním brněnském vítězství 2:1 čeká hokejovou reprezentaci další duel s Rusy, tentokrát už ale v rámci Česká pojišťovna cupu od 17 hodin na pardubickém ledě.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Po včerejším tréninku tam kouč Slavomír Lener zúžil nominaci pro turnaj, do níž se mu nevešli útočníci Pletka, Leška, Kristek a Kudrna. Na soupisce zatím nebude uveden, ale s mužstvem zůstává zraněný Lubina, jehož dnešní start je však vyloučen. Proti Rusům už bude nasazena šestice zkušených, která v Brně nehrála a jen si v Pardubicích v čase zápasu zatrénovala. Na ledě Duhové arény se při dnešní zápase tak určitě objeví obránce M. Sýkora a útočníci Beránek, Marha, Moravec, Patera a Vlasák.

Pravděpodobná česká sestava pro čtvrteční střetnutí vypadá takto: A. Svoboda (Málek) M. Sýkora, Dobroň, J. Novák, Hejda, Tesařík, Benýšek, M. Čech, Kántor P. Sýkora, Patera, M. Procházka Beránek, Moravec, Vlasák Balaštík, T. Blažek, Marha Koukal, Kolář, Průcha Marek. "Chceme se znovu prosadit, ale Rusové budou oproti Brnu jistě mnohem obezřetnější v defenzivě a už nám nebudou chtít dát tolik prostoru k přechodu do útočného pásma. Musíme hrát disciplinovaně a hlavně se vyvarovat chyb, které by nabídly soupeři přečíslení," uvažoval trenér, jenž věří, že bude plné hlediště.

Brankáře kouč tajil

Lener ale teprve dnes dopoledne prozradí, kdo skutečně bude proti Rusům chytat. Očekává se, že přednost tentokrát dostane pardubický Adam Svoboda, je ale možné, že si kouč pohrává s myšlenkou potrápit soupeře znovu skvělým Málkem, který v přípravě na ledě haly Rondo sbornou doslova vychytal. Pozvánku navíc obdržel i třetí brankář Duba ze Znojma, s nímž se však pro zápasy nepočítá. "Potřebujeme někoho na tréninky, aby si dva nominovaní gólmani mohli trochu odpočinout," vysvětlil trenér.

Do hry se naopak hned v prvním utkání zapojí všech osm obránců a změny ve složení útoků v porovnání s brněnským utkáním nepostihly jen Kolářovu formaci mladíků. Nepravděpodobná se zdá na turnaji účast Martina Havláta, jenž sice stále nepodepsal nový kontrakt v NHL, nicméně dohoda s Ottawou se blíží. "Havlát v průběhu nejbližších dvou dnů očekává v jednáních se zámořským zásadní posun. Pokud by se ale dostal do situace, že by neakceptoval nabídku Ottawy, máme zájem, aby za nás v Pardubicích nastoupil," ujistil Lener.

Finové se Švédy hrají v Helsinkách

Program úvodního dne poháru České pojišťovny doplní téměř souběžně hraný duel domácích Finů se Švédy v Helsinkách, teprve po něm víkendoví soupeři českého mužstva zamíří do Pardubic, kam se první podnik série Euro Hockey Tour přesunul po devíti letech. Vítěz si včetně startovného polepší o 50 000 eur. Všechny utkání národního mužstva na turnaji vysílá Česká televize. Dva přímé přenosy doplní sobotní záznam, neboť čas utkání s Finy koliduje s fotbalovou kvalifikací v Bělorusku.

Pravděpodobná sestava ČR pro utkání s Ruskem
A. Svoboda (Málek) - M. Sýkora, Dobroň, J. Novák, Hejda, Tesařík, Benýšek, M. Čech, Kántor - P. Sýkora, Patera, Martin Procházka - Beránek, Moravec, Vlasák - Balaštík, T. Blažek, Marha - Koukal, Kolář, Průcha - Marek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám