Hlavní obsah

Historická sparťanská blamáž

Novinky, Karel Felt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nikdy v historii fotbalové Sparty neudělali hráči na Letné takovou ostudu jako ti, kteří ve středu vybouchli v poháru s náhradníky z Budějovic. Prohráli se soupeřem, který evidentně přijel jen odehrát povinný zápas a jediné, co si přál, bylo neodjet s debaklem. Místo toho se zapsal do sparťanské historie jako její největší český potupitel.

Foto: Actaea - společnost pro přírodu a krajinu

Ilustrační foto.

Článek

Prezident Sparty Košťál často hovoří o budování velkého evropského klubu. S hráči, jako jsou Kincl, Flachbart, Holub nebo Michalík jde jen o planá slova. Ti dali jasně najevo, že je dobré jméno Sparty nezajímá. Zřejmě mají pocit, že peníze dostávají jen za to, že si přes hlavu přetáhnou sparťanský dres. Tento fakt už by mělo vedení Sparty vzít na vědomí a neřešit takovou blamáž jen pohovorem. Nevážíš si dresu Sparty, tak odchod!

Nabízí se jedno srovnání. Loni v Lize mistrů Real Madrid v domácím utkání se Spartou už nepotřeboval ani vyhrát. Trenér del Bosque poslal na trávník náhradníky, kteří se bili jako lvi, aby kouče přesvědčili, že do mužstva patří. Největší hvězdy však seděli na lavičce. "Nemohu si dovolit znevážit tuto soutěž a jméno Realu tím, že posadím na lavičku dorostence," pravil tehdy kouč nejslavnějšího světového klubu.

Jenže to udělal trenér skutečného gigantu, kouč nejslavnějšího českého klubu znevážení jména Sparty klidně riskl. Kotrba podcenil prvoligového soupeře už sestavou, kterou poslal na trávník. Měl volit opačný postup. Začít v nejsilnější sestavě a pak podle vývoje střídat. Jistěže si Sparta může výhrou v derby udobřit fanoušky, ale ostudnou kaňku z historie už nevymaže.

Reklama

Související články

Jihočeši vypráskali Spartu z poháru

Fotbalistům pražské Sparty se sen o zisku 'double' nesplní. Ligový lídr totiž vypadl z Poháru ČMFS už ve čtvrtém kole po domácím debaklu 0:4 s Českými...

Výběr článků

Načítám