Hlavní obsah

Havlát tým neposílí, Lubina zřejmě také ne

PARDUBICE

Hokejoví fanoušci si zřejmě budou muset nechat zajít chuť, že by o víkendu na turnaji o Pohár ČP v Pardubicích viděli v akci Martina Havláta a Ladislava Lubinu. Neúčast prvně jmenovaného, jenž stále jedná o nové smlouvě s Ottawou, je prakticky jistá, Lubina ještě doufá, že by ho zraněný kotník mohl pustit alespoň k nedělnímu duelu se Švédy.

Foto: Jiří Cysař

Hlavní nádraží

Článek

"Spíše to nepůjde, nevypadá to se mnou dobře," svěřil se šestatřicetiletý Lubina po dnešním tréninku, který absolvoval se svým pardubickým extraligovým klubem. Bronzový medailista ze světového šampionátu ve Švýcarsku z roku 1998 nedohrál úterní přípravný zápas v Brně proti Rusku poté, co si v úvodu druhé třetiny poranil vazy v levém kotníku.

Příliš optimistický není v otázce možného Lubinova startu ani kouč Slavomír Lener. "S Láďou jsme mluvili. Prý se to zlepšilo, ale řekl mi, že na extraligu by to snad stačilo, na reprezentaci však nikoliv. Uvidíme, jak to s ním bude vypadat. Necháme si volné místo na Švédsko," dodal reprezentační trenér.

Havlát stále jedná s Ottawou

Hokejový štírek Havlát se však v Pardubicích neobjeví. Jednání o novém kontraktu se táhnou a jeho zámořský agent Alan Walsh mu ještě stále s vedením Senators nevyjednal přijatelnou nabídku. "Voláme si každý den, mohu podepsat třeba ještě během dneška. Určité náznaky tu jsou," tvrdil Havlát v rozhovoru pro ČTK. S Lenerem jsou však již domluveni; do turnaje o Pohár České pojišťovny nezasáhne.

"Nepřijedu, určitě ne," potvrdil odchovanec brněnského hokeje. Do dvou dnů se chce definitivně rozhodnout, kde novou sezonu zahájí. "Trénoval jsem ve Znojmě, zájem mají i další extraligové celky Sparta a Třinec. Uvidíme, co Ottawa, ještě je pár dní času," předložil nejpravděpodobnější vize. 

Reklama

Výběr článků

Načítám