Hlavní obsah

Frustrovaný Jágr možná zmizí z Washingtonu

– WASHINGTON

I na konci druhé sezóny v dresu Washingtonu musí Jaromír Jágr spolknout hořkou pilulku. Capitals vypadli v prvním kole bojů o Stanleyův pohár s Tampou Bay, českého reprezentanta navíc postihlo zranění ruky, takže nepojede ani na mistrovství světa. A v zámoří odstartovaly spekulace o možné výměně nejlépe placeného hráče do jiného týmu.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Podobnou situaci zažíval Jágr i v loňském roce. Nejprve neúspěch na olympijských hrách v Salt Lake City s českým národním týmem, poté uzavřená brána play off a následně selhání na mistrovství světa ve Švédsku, tolik podobné tomu olympijskému. Ani loni nepřekonal v kanadském bodování základní části hranici 80 bodů.

Loni, kdy zakončil svou první sezónu v hlavním městě, se nepovedené statistiky hráče Jágrova kalibru ještě omlouvaly. Na to, aby si člověk zvykl v novém prostředí nemusí jedna sezóna stačit...

Ozývají se hlasy po výměně

Bývalý kapitán Pittsburghu před dvěma lety podepsal sedmiletou smlouvu za jedenáct miliónů dolarů ročně. Ale záporná čísla v hospodaření klubu nahrávají domněnkám, že by olympijský vítěz z Nagana mohl být vyměněn.

I když Jágr předváděl solidní výkony, v posledních čtyřech duelech neskóroval a fanoušci se ptají, zda-li se Jágr za zmíněné peníze týmu vyplatí. "Nikdo není nenahraditelný," naznačil leccos generální manažer klubu George McPhee na internetových stránkách deníku Washington Post.

"Pokud to bude pro klub lepší, jsem schopen vyměnit kohokoliv," pravil. "Ale Jágr je velmi dobrý hokejista a takové potřebujeme, abychom vyhrávali," odmítl potvrdit, že by aktuálně uvažoval o jeho trejdu. Vše bude záležet na majiteli Tedu Leonsisovi, který se bude snažit snížit deficit ve výši dvacet miliónů dolarů na klubovém bankovním účtu.

Chce být zase nejlepší

Trenér Bruce Cassidy se v souvislosti se spekulacemi okamžitě nechal slyšet, že chce mít k dispozici Jágra i v příští sezóně. "Nezáleží to na mně," řekl k tomu Jágr v zámoří novinářům. "Všechno závisí na majiteli. Cokoliv se rozhodne udělat, bude pro mne fajn," řekl český hokejista.

"Nechci být jen průměrný, chci být nejlepší na světě. Ale někdy se to z nejrůznějších důvodů nedaří. Jsem letos hokejem frustrován," uvedl Jágr. "Ale nevzdávám se ještě," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám