Hlavní obsah

Fabia WRC je připravena, tým se nemůže dočkat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Necelé dva dny zbývají do startu Německé rallye, osmého podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích. V týmu Škoda Motorsport již počítají hodiny, které zbývají do startu nové Fabia WRC. Jak dopadne sportovní novinka z mladoboleslavské automobilky na německém asfaltu v konkurenci francouzských dravců?

Foto: Zdeněk Urbanovský

Přírodní stezka podél Bečvy u obce Pržno

Článek

Dlouho očekávaný příchod nového vozu proběhne pod od 24. do 27. července pod taktovkou továrních jezdců Didiera Auriola a Toniho Gardemeistera. "Toto období je určitě jedno z nejzajímavějších z celé mé kariéry, ale kdo ví, co se může stát?", nechal se slyšet Didier Auriol, mistr světa z roku 1994. Jako správné rozhodnutí hodnotí start fabie již na Německé rallye Toni Gardemeister, "i když je to dřív, než většina lidí čekala."

:. PLAKÁT stáhněte si plakát 800x400

Všichni v týmu shodně prohlašují, že výsledek se nedá předem odhadnout. "Je sice pravda, že Fabia WRC má velký potenciál, ale je také úplně nová, a tak se dá cokoli těžko předpokládat," řekl Gardemeister. "Nic se nedá předpovědět. Víme, že Fabia WRC je rychlejší ve srovnání s Octavií WRC, ale nevíme, jak rychlá je ve srovnání s ostatními soupeři," doplnil jezdce vedoucí týmu Pavel Janeba.

:. ANKETA
Jak podle vás dopadne křest nových Fabií WRC při Německé rallye? Hlasujte v anketě na konci článku!

Octavia WRC nebude chybět

Ani Octavia nebude na startu Německé rallye chybět. Diváci budou moci novou Fabii WRC srovnat se dvěma vozy Octavia WRC. První bude hájit barvy německého importéra Škoda Auto Deutschland. Za volant usedne úřadující mistr Německa Matthias Kahle, který se bude snažit vytěžit maximum ze svých znalostí domácího terénu. Druhou Octavii WRC bude za český tým Matador řídit mistr ČR Jan Kopecký.

Německá rallye je jedním z nejnovějších podniků v mistrovství světa. Poprvé byla zařazena v minulém ročníku a letos je také první čistě asfaltovou rallye světového šampionátu. Auriol pojede na tratích Německé rallye poprvé, zatímco Gardemeister ji jel už loni.

Anketa

Jak skončí při svém premiérovém startu v MS nové Fabie WRC?
umístí se na stupních vítězů
17 %
podium jim unikne, ale body ne
49 %
projedou cílem v poli poražených
8,9 %
nedojedou
25,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 790 čtenářů.

Reklama

Související články

Vedení týmu spokojeno s testy Fabie WRC

Navýsost spokojeno s dosavadními testy vozu Škoda Fabia WRC, nového trumfu pro mistrovství světa v automobilových soutěžích, je vedení týmu Škoda Motorsport.

Fabia WRC se má čile k světu

Zatímco na tratích světových rallye válčí úspěšně o body Škoda Octavia WRC, její mladší sestra Fabia WRC se v tichosti připravuje na vstup do šampionátu....

Premiérový start Fabie WRC se kvapem blíží

Dlouho očekávané datum premiérového startu sportovní novinky mladoboleslavské škodovky je již známo. Fabia WRC, která si odbyla světovou premiéru na ženevském...

Výběr článků

Načítám