Hlavní obsah

Eliášova vítězná branka přiblížila New Jersey postupu

NEW YORK

Jediné vítězství dělí hokejisty New Jersey od semifinále Stanleyova poháru. Ve středečním zápase v Tampě vyhráli 3:1, když vítěznou branku obstaral Patrik Eliáš. V Západní konferenci pokračuje v ničení favoritů Anaheim. Po Detroitu jsou totiž na prahu vyřazení i hráči Dallasu, které Mocní kačeři zdolali 1:0 a v sérii vedou rovněž 3:1.

Foto: archiv Miss Junior

Módní návrhář Miroslav Bárta během fittingu Miss Junior 2011

Článek

S uschopněným kapitánem Scottem Stevensem, jehož v předchozím zápase nepříjemně zasáhl pukem do hlavy český bek Pavel Kubina, vstoupili hráči New Jersey do utkání skvěle. Už v páté minutě otevřel skóre Scott Gomez, pak sice vyrovnal Jason Cullimore, ale v 17. minutě se střelou švihem poprvé v play off trefil Eliáš. Ve třetí třetině pojistil vítězství Stevens.

New Jersey vsadilo na osvědčenou taktiku - rychle skórovat, bránit střední pásmo a hrát na brejky. "Chtěli jsme na ně od začátku vletět a získat vedení, protože pak jsme těžko k poražení," ozřejmil Eliáš taktické záměry Devils.

Trenérovi New Jersey se do plánu hodil i Stevens. Devětatřicetiletý kapitán nastoupil i přesto, že jeho hlavu zdobilo 30 čerstvých stehů. Přes pár chyb hrál kanadský obránce dobře, navíc vstřelil gól a při dalších dvou byl na ledě.

Start si rozmyslel těsně před utkáním. "Dlouho jsem spal a myslím, že mi to určitě pomohlo," svěřil se Stevens, který hrál se speciální vycpávkou přilby. "Kustod mi trochu vyspravil helmu a doktoři mě ujistili, že s tím mohu bez problémů hrát."

Ke zvratu v sérii budou muset hokejisté z Floridy zlepšit produktivitu, protože v deseti zápasech play off vstřelili v průměru něco málo přes dvě branky na utkání. "V minulém utkání jsme ukázali, že se s tím umíme vyrovnat, ale není to jednoduché," vrátil se Kubina k duelu, ve kterém jeho tým zvítězil 4:3. "New Jersey takhle hraje již roky. Potřebujeme dobře forčekovat a hodně na Brodeura střílet," zná recept.

Tampa Bay - New Jersey 1:3
Třetiny: 1:2, 0:0, 0:1. Branky: 12. Cullimore - 5. Gomez, 17. Eliáš, 44. Stevens. Střely na branku: 26:26. Diváci: 21.222. Výsledky předešlých zápasů: 0:3, 2:3 v prodl., 4:3. Stav série: 1:3.

Anaheim je blízko další senzace

Spanilé jízdě Anaheimu do finále Západní konference chybí už pouze závěrečný krok. O třetím triumfu nad favorizovaným Dallasem přitom rozhodl jediný gól, který padl až 107 sekund před koncem zápasu při vyloučení hostujícího Jasona Arnotta. Sandis Ozolinš skvěle uvolnil Mika Leclerca a ten protlačil puk za záda Martyho Turca. "Chvíli předtím jsem nedal dvě šance, takže jsem byl moc rád, když to tam spadlo," řekl šťastný střelec.

V sobotu může Anaheim v Texasu souboj ukončit a opět bude podle všeho záležet na tom, jak zachytá hrdina série Jean- Sebastien Giguere, který ve středu zneškodnil všech 28 střel. Zatím každá výhra kalifornského týmu v play off byla jen o jednu branku.

Anaheim - Dallas 1:0
Třetiny: 0:0, 0:0, 1:0. Branka: 59. Leclerc. Střely na branku: 22:28. Diváci: 17.174. Výsledky předešlých zápasů: 4:3 v pátém prodl., 3:2 v prodl., 1:2. Stav série: 3:1.

Reklama

Související témata:

Související články

Čechmánek zastavil Ottawu

Roman Čechmánek byl hlavní oporou Philadelphie v nedělním druhém semifinálovém zápase Východní konference NHL s Ottawou. Český brankář zlikvidoval všech 33...

Výběr článků

Načítám