Hlavní obsah

Ecclestone: Coulthard by měl opustit McLaren

LONDÝN

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone se domnívá, že pro výkonnost Davida Coultharda by bylo nejlepší, kdyby opustil stáj McLaren. Skotský jezdec zažívá nejhorší sezónu od počátku působení v týmu, kam přišel v roce 1996.

Foto: archiv pořadatele
Článek

"Kdyby David odešel, možná by mu to pomohlo. V McLarenu se cítí příliš pohodlně, přestup by ho mohl probudit," domnívá se boss formule 1. Současně ale připouští, že hledání podobně kvalitního týmu by pro Coultharda nebylo vůbec jednoduché.

"Jezdí za tým, který má mistrovské ambice. Pokud by odešel, musel by najít podobně kvalitní tým, a to není snadné," připustil nejvyšší muž seriálu závodů nejrychlejších vozů světa.

Problémy hlavně v kvalifikaci

Coulthard stále hledá správnou formu především v kvalifikaci, která se od letošní sezóny jezdí jen na jedno kolo. "V některých místech musím být agresivnější a v jiných oblastech musím zase agresivitu ubrat. Problémy mám hlavně v kvalifikaci, dokud se v ní nezlepším, nebudu spokojený," uznal skotský pilot, v jehož kvalifikačních jízdách není o chyby nouze.

Ze špatného postavení na startovním roštu vyplývají i Coulthardovy výsledky, kvůli nimž ztratil šanci na solidní umístění v celkovém pořadí šampionátu. V současné době mu patří sedmá příčka a na vedoucího Michaela Schumachera ztrácí 35 bodů.

Reklama

Výběr článků

Načítám