Hlavní obsah

Detroit uplatnil opci na Dominátora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pokud se hokejový brankář Dominik Hašek skutečně vrátí do zámořské NHL, bude opět chytat v Detroitu. Vedení celku loňských vítězů Stanleyova poháru uplatnilo před pondělním vypršením termínu na osmatřicetiletého českého gólmana opci pro sezónu 2003/04.

Foto: pořadatel

plakát

Článek

Hašek se tedy nestal nechráněným volným hráčem, což by pro něj znamenalo, že může z Detroitu odejít, kam se mu zlíbí. S Detroitem nyní pojí rodáka z Pardubic a šestinásobného držitele Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL opční právo na osm milionů dolarů za sezónu.

Osmatřicetiletý Hašek se podle zámořských listů návratu do NHL nebrání a s vedením Rudých křídel už o něm jednal.

Také Detroit touží po gólmanovi, který jej loni přivedl k triumfu ve Stanleyově poháru, musí ovšem vyřešit problém jménem Curtis Joseph. Kanadský brankář nahradil odcházejícího Dominátora, příliš však nepřesvědčil a fanoušci jej zatratili poté, co Red Wings letos vypadli v prvním kole play-off s podceňovaným Anaheimem. Jenže Joseph má v Detroitu platnou smlouvu, která mu zaručuje dres Rudých křídel na příští dvě sezóny. V kontraktu má navíc klauzuli, podle níž nemůže být bez svého souhlasu vyměněn.

A to je oříšek, pokud Detroit nechce platit ročně jen svým dvěma gólmanům šestnáct miliónů dolarů. A to nechce. Vedení klubu tak zkouší 'vyrazit' z Haška jasnou odpověď. Pokud by Hašek definitivně na návrat kývl, snažili by se Detroitští vyjednat nižší plat.

Volnými hráči se ode dneška stali Steve Yzerman a Rusové Sergej Fjodorov a Igor Larionov, kteří všechny dosavadní nabídky Detroitu na nové smlouvy odmítli; s Fjodorovem se přitom vedení týmu údajně pokusilo dohodnout na čtyřletém kontraktu, znějícím na celkový výdělek 40 milionů dolarů. Naopak Darren McCarty a Jason Woolley nové smlouvy podepsali a patří tak klubu i nadále.

Reklama

Související témata:

Související články

Hašek prý zvažuje návrat do NHL

Hokejový brankář Dominik Hašek zvažuje podle internetových stránek kanadské televize TSN návrat do NHL. 38letý gólman ukončil kariéru loni po zisku vysněného...

Detroit žije Haškovým návratem do Red Wings

Návrat Dominika Haška do klece v zámořské NHL považují v Detroitu za hodně pravděpodobný. Místní tisk tvrdí, že pokud se olympijský vítěz z Nagana skutečně...

Výběr článků

Načítám