Hlavní obsah

Deštěm proklouzl Roddick, tenistům hrozí dva zápasy za den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Američan Andy Roddick slavil jako jediný hráč ve středečním programu grandslamového US Open postup. Další zápasy opět zmařil déšť. Domácí tenista si na kluzkém dvorci poradil s Belgičanem Xavierem Mallisem, další více než stovka zápasů byla odložena. Tenistům tak hrozí, že budou muset odehrát i dva zápasy za den.

Článek

"Nikdy neříkej nikdy. Je pro mě těžké si to představit, protože jsme nikdy v podobné situaci nebyli," připustil možnost dvou zápasů za den turnajový rozhodčí Brian Earley.

Hráči ale takovou variantu jednoznačně odmítají. Šéf hráčské rady ATP Todd Martin však v rozhovoru pro deník Washington Post tuto variantu rázně odmítl. "To se nestane a nebudeme o tom vůbec diskutovat. Pokud bude potřeba, měl by se turnaj prodloužit do pondělí nebo úterý," řekl Martin.

Přesto - pokud budou chtít organizátoři dovést turnaj do cíle podle plánu, tedy v neděli, nic jiného možná nezbude. Zápasy se totiž nahromadily za poslední tři dny.

Jen ve dvouhře jsou rozehrána čtyři utkání 4. kola mužů, dvě ještě vůbec nezačala. V ženském pavouku pak zbývají dvě volná čtvrtfinálová místa. Oba duely ženské dvouhry začaly už v pondělí, během dalších dvou dnů neúspěšně pokračovaly a snad skončí dnes.

Míče jako melouny

Po jediném včerejším úspěchu, dokončeném zápase s Mallisem, si Roddick povzdechl: "Podmínky nebyly dobré. Míče byly velké jako melouny. Jsem rád, že to mám z krku." A k mokrému dvorci dodal: "Kurt byl trochu kluzký, ale pokud se mi nesmekla noha, ani nebylo znát, že je to tak hrozné."

Hráči už přesto začali diskutovat s funkcionáři tenisových organizací i pořadateli o nebezpečích, která na sportovce na mokrém dvorci číhají.

Na kurt v New Yorku ve středu nastoupili také Sjeng Schalken proti Raineru Schüttlerovi a Kim Clijstersová proti Amélii Mauresmové. Ženy zahnal zpátky do šaten déšť po třech gamech, muži hrající pozdě večer tamního času se odmítli již potřetí vrátit na kurt, protože se na něm podle nich vůbec nedalo hrát.

Muži
Dvouhra - 4. kolo
Roddick (4-USA) - Malisse (Belg.) 6:3, 6:4, 7:6 (7:5)

Reklama

Související témata:

Související články

Clijstersová sebevědomě kráčí za titulem

Tři vítězství scházejí světové jedničce Kim Clijstersové, aby se na US Open dočkala vytouženého prvního triumfu na grandslamovém turnaji. S Američankou Meghann...

Déšť povolil v New Yorku jen dva zápasy

Déšť nad New Yorkem pořádně promluvil do programu grandslamového US Open. Na tenisových dvorcích ve Flushing Meadows se v pondělí odehrály jen dva zápasy...

Na US Open stihl postoupit jen Agassi

Pouze nejvýše nasazený Američan Andre Agassi dokončil v úterním programu grandslamového turnaje US Open v New Yorku svůj zápas a postoupil do čtvrtfinále....

Výběr článků

Načítám