Hlavní obsah

Celek z Edenu nadšeně oslavil postup

Novinky, Martin Kézr, Marek Burkert
PRAHA

V kabině hokejistů Slavie se hned po vítězství v 'bitvě o Prahu' otvíralo šampaňské, edenští si premiérový postup do finále extraligy parádně vychutnávali. Propocené dresy brzy nasály vůni sektu. "Jsme nejlepší v Praze," hulákal útočník Milan Antoš a na jeho spoluhráčích bylo patrné, jak si vyřazení městského rivala Sparty cení.

Článek

"Sparta musela být nervózní, hrála existenční zápas. Nepomohl jí ani vedoucí gól, naopak nás ta branka probrala a byl to správný impuls, abychom zabrali," říkal obránce Slavie Jan Hejda a prozrazoval: "Na oslavu dáme pár piv, ale ještě jsme v play-off neřekli poslední slovo."

Rychlý obrat upevnil sebevědomí slávistů. "Uspěli jsme jako tým, využili chyb domácích i menší jistoty brankáře Břízy, proto jsme se snažili co nejčastěji střílet," doplňoval autor první branky vítězů Jan Fadrný.

Pamětník se omlouval

"Když jsme získali dvoubrankové vedení, už jsme hlídali utkání a řekli, že to nesmíme pustit," prohlásil Michal Sup a jen se pousmál Antošovi, který se nešťastně podílel na druhé brance Sparty.

"Přímo z vhazování jsem si zahrál puk do vlastní branky, Málkovi se za to omlouvám. Naštěstí to výsledek zápasu až tak neovlivnilo. Podstatné bylo, že jsme vydrželi hrát až do konce a nedělat tolik chyb jako soupeř," doplnil 33letý pamětník účinkování slávistů v první lize: "Před devíti lety jsme se dostali do extraligy a teď budeme hrát finále, no to je přece paráda."

Poražený obhájce titulu se musel smířit s tím, že sezóna pro něj včera skončila a odměnou za celoroční snažení budou jen bronzové medaile. "Slávisté byli důraznější i lepší v osobních soubojích, nás zradily přesilovky. Nedostávali jsme ani soupeře pod tlak. Když přiznám, že šlo o souboj brankářů, tak rozhodly nájezdy a ty Málek prostě umí. Navíc všechna diskutabilní posouzení gólových situací u videa vyzněla pro Slavii," říkal hodně smutný strážce sparťanské svatyně Petr Bříza.

"Po třech finále v řadě asi už v týmu nebyl takový hlad a fanatismus po úspěchu," připustil 38letý brankář.

Reklama

Související články

Slavia v prvním duelu na Spartu nestačila

Hokejisté pražské Sparty vyhráli první semifinálový zápas play off na ledě Slavie 2:0 a ujali se vedení 1:0 v sérii hrané na čtyři vítězství. Úřadující mistr...

Hokejisté Slavie srovnali krok

Slavii se povedlo vyrovnat stav série, když oplatila Spartě sobotní porážku a zajistila si minimálně pátý zápas na svém ledě. "Byli jsme hodně aktivní dopředu,...

Výběr článků

Načítám