Hlavní obsah

Button chce po těžké havárii rychle na dráhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V sobotním volném tréninku hrůzostrašně havaroval v rychlosti 290 kilometrů za hodinu a zcela zdemoloval svůj monopost BAR. Na start nedělní Velké ceny Monaka formule 1 ho nepustili lékaři. Již tento týden se však anglický pilot Jenson Button chce vrátit do kokpitu a na dráhu.

Foto: PČR Ústí nad Orlicí
Článek

Angličan ztratil kontrolu nad vozem při výjezdu z tunelu a narazil do ochranné bariéry. Všem se okamžitě vybavila podobná nehoda Karla Wendlingera, který v Monaku (také v tréninku) před devíti lety podobně havaroval a pak téměř měsíc ležel v komatu v nemocnici. Přestože Buttonova nehoda vypadala stejně hrozivě, jezdec z ní vyvázl bez zranění.

Lékaři byli přesto velmi úzkostliví, a proto na jejich pokyn sledoval talentovaný pilot slavný závod jen z boxů. S Buttonem však již šijí všichni čerti, a tak se chce co nejdříve vrátit za volant formule. "Nikdy jsem na vlastní kůži nezažil takovou havárii. V televizi to vypadalo děsivě, ale mě to nerozhodilo. Spíš bych řekl, že mě to může posílit," vrátil se Button krátce k nehodě, ale vzápětí hleděl spíše do budoucna: "Chci co nejdříve zpátky za volant. To je nejlepší, nemít čas o tom incidentu přemýšlet. Musím se dostat opět do rytmu a dělat svou práci."

Button věří, že se mu přání splní již tento týden v Monze, kde bude tým BAR-Honda testovat před nadcházející kanadskou Velkou cenou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám