Hlavní obsah

Brankář Čech by mohl přestoupit do Barcelony

PRAHA

Reprezentačního brankáře Petra Čecha si jako novou posilu vyhlédl jeden z nejslavnějších fotbalových klubů na světě FC Barcelona. Hráčův agent Pavel Zíka dnes jednal v Barceloně o zájmu katalánského klubu, avšak žádné novinky po schůzce nemohl zveřejnit.

Foto: Jan Kaše

Jiřičenský trenažér byl vydražen za rekordních 5.000 Kč

Článek

"Barcelona si nepřeje celou záležitost medializovat, nové informace nemohu poskytnout," prohlásil dnes večer Zíka pro ČTK.

Francouzský tým Rennes prý může za jedenadvacetiletého gólmana inkasovat v přepočtu až 400 miliónů korun. Čech by se tak stal po Pavlu Nedvědovi a Tomáši Rosickém třetím nejdražším českým fotbalistou.

Zíka absolvoval v Barceloně s vedením klubu už druhou schůzku. "Je to mimořádná nabídka, v současnosti trochu mimo realitu. Mohu říct, že jednání jsou hodně daleko, už se bavíme o podmínkách kontraktu. Taková šance přichází jednou za život," řekl Mladé frontě Dnes před cestou do Španělska Zíka.

Pro Čecha, o kterého měl velký zájem také londýnský Arsenal, prý byla Barcelona vždy vysněným klubem. "Odmalička jsem jí fandil," citoval list bývalého brankáře Blšan a Sparty, který má za sebou první sezonu ve francouzské lize. Nyní záleží na zástupcích Rennes, kde má Čech smlouvu ještě na tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám