Hlavní obsah

Biatlonisté Vítek a Holubcová vybojovali v Rusku bronz

CHANTY MANSIJSK

Senzačně v sobotu začal pro české biatlonisty světový šampionát v ruském Chanty- Mansijsku. Hned v úvodní disciplíně, sprintu na deset kilometrů, totiž Zdeněk Vítek vybojoval bronzovou medaili. Pozadu nezůstala ani jeho reprezentační kolegyně Kateřina Holubcová, která si rovněž dojela v závodu na 7,5 kilometru pro bronz.

Foto: Martin Tesařík

Ilustrační foto.

Článek

Jilemnický rodák Vítek dnes potvrdil, že jeho výsledky z posledního kola Světového poháru v Östersundu rozhodně nebyly náhodné. Při první střelecké položce vleže Vítek nechyboval a na mezičase mu patřilo páté místo. Po stojce se už propracoval na třetí pozici, přestože jednou minul terč, a ve finiši mocně útočil i na druhého Němce Ricca Grosse.

Na začátku stadionu dokonce Vítkovi ještě patřilo stříbro, ale v posledních metrech byl přece jenom rychlejší německý reprezentant. "Finiš, to není moje silná stránka," přiznal Vítek, ale zklamaný z bronzu rozhodně nebyl.

S téměř minutovým náskokem zvítězil devětadvacetiletý Nor Ole Einar Björndalen, který tak při svém devátém startu na MS získal první titul, druhý dojel Němec Ricco Gross.

Velmi dobře si ve sprintu počínal i Roman Dostál, který obsadil 13. místo. "Je to můj nejlepší výsledek na mistrovství světa, a tak jsem pochopitelně spokojen," liboval si. Dostál odjel po dvou chybných ranách vstoje ze střelnice až na 21. místě, ale mohutný finiš jej posunul o osm pozic vpřed. Michal Šlesingr, dvojnásobný vicemistr světa v juniorské kategorii, doběhl padesátý.

Bronz pro Holubcovou

Česká biatlonistka Kateřina Holubcová napodobila úspěch svého kolegy Vítka a rovněž získala bronzovou medaili ve sprinterském závodu. Na sedmiapůlkilometrové trati ji předčily pouze vítězná Sylvie Becaertová z Francie a druhá Ukrajinka Olena Petrovová. Holubcová ztratila na druhou Ukrajinku necelých šest sekund a bronz vybojovala před Ruskou Světlanou Išmuratovovou o pouhé čtyři desetiny vteřiny. Domácí závodnice se o medaili připravila jednou chybou na střelnici.

Zdeňka Vejnarová a Irena Česneková se umístily v třetí desítce výsledkové listiny a stejně jako Holubcová postoupily do nedělní stíhačky. Magda Rezlerová po pěti výpadcích ve střelbě skončila až jedenašedesátá.

Reklama

Související témata:

Související články

Holubcovou i Vítka trápí nachlazení

V ruském Chanty-Mansijsku začíná světový šampionát biatlonistů, ale Kateřinu Holubcovou i Zdeňka Vítka, kteří letos ve Světovém poháru už dvakrát vystoupili...

Výběr článků

Načítám