Hlavní obsah

Basketbalisté Lakers srovnali sérii s Minnesotou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Shaquille O'Neal dovedl basketbalisty Los Angeles Lakers k nedělnímu vítězství nad Minnesotou 102:97 a obhájci titulu srovnali stav série čtvrtfinále Západní konference na 2:2. Podkošová opora O'Neal nastřílela 34 bodů a přidala 23 doskoků, další hvězda Kobe Bryant dala bodů dvaatřicet.

Foto: Jan Kaše

Černý pes a truhla s pokladem - jedna ze soutěží pro děti inspirovaná pověstí

Článek

Hráči Lakers, jejichž soupeř se mohl v sérii dostat do vedení již 3:1, se dokázali s velkým tlakem vyrovnat. "Věděli jsme, že tenhle zápas musíme vyhrát. Když máme nůž na krku, podáváme nejlepší výkony," řekl O'Neal, který poosmé v kariéře překonal hranici třiceti bodů a dvaceti doskočených míčů v jednom zápase, což se dosud žádnému z aktivních hráčů nepodařilo.

Naopak Bryant proměnil pouze sedm z pětadvaceti pokusů z pole. "Při střelbě jsem měl hodně málo prostoru. Obránci u mě většinou byli tak blízko, že mohli odhadnout, jaký deodorant používám," prohlásil basketbalista, který však minul pouze jediný ze sedmnácti trestných hodů.

Jediné utkání stačí vyhrát hráčům Dallasu, aby postoupili do dalších bojů. V neděli ale byli hráči Portlandu proti a oslavy se tak odkládají na neurčito.

Západní konference:
LA Lakers - Minnesota 102:97 (stav série 2:2), Portland - Dallas 98:79 (1:3), Phoenix - San Antonio 86:84 (2:2)

Orlando a Boston krok od postupu

Jediná prohra dělí od vyřazení nejlepší tým základní části ve východní části ligy Detroit. Hráči Orlanda totiž doma vyhráli ve čtvrtém duelu 100:92 a vedou již 3:1 na zápasy. Výkony Detroitu zklamaly i křídlo Chuckyho Atkinse. "Jestli nezačneme hrát lépe, bude všechno ztraceno. Z našich výkonů je mi špatně, ale ještě zkusíme zabojovat. Orlando ještě nemá čtyři výhry," uvedl střídající basketbalista.

Ve středu v Detroitu může Orlando slavit postup mezi nejlepší osmičku NBA, kterého dosáhlo naposledy v roce 1996. "Tento tým má obrovské srdce a já udělám všechno pro to, abych mu pomohl," řekl kanonýr Orlanda Tracy McGrady, který ve čtvrtém zápase série nastřílel sedmadvacet bodů.

Poslední krok k postupu do druhého kola schází i Bostonu v sérii s Indianou.

Východní konference:
Orlando - Detroit 100:92 (stav série 3:1), Boston - Indiana 102:92 (stav série 3:1)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám