Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu jsou ve finále Východní konference

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu postoupili po dvanácti letech do finále Východní konference NBA poté, co v šestém utkání série s Philadelphií zvítězili na palubovce svého soupeře v prodloužení 93:89. Pistons vyhráli celou sérii 4:2 a o konferenční titul svedou souboj s New Jersey. První zápas se hraje v neděli v Detroitu.

Foto: HZS Praha - Radek Krahulík

Požár nebytového prostoru.

Článek

Hrdinou pátečního utkání byl Chauncey Billups, který se vrátil do sestavy Detroitu po zranění kotníku z prvního zápasu a s 28 body byl nejlepším střelcem vítězů. Billups zkusil hrát už ve čtvrtém utkání série, ale vydržel na palubovce jen 23 minut. Také v pátek zdobila jeho nohu bandáž a hráč musel přemáhat bolest. "Říkal jsem, že to musím překonat," prohlásil po zápase Billups, který odehrál 40 minut.

Philadelphia byla blízko výhře v normálním čase, když jí Eric Snow 27 sekund před sirénou zajistil vedení. Jenže vzápětí fauloval Billupse, který trestnými hody vyrovnal. V pětiminutovém prodloužení už hráč Detroitu jasně dominoval - s devíti body měl lepší střeleckou bilanci než celý tým Philadelphie. Ta sice ještě stáhla soupeřův náskok 89:83 díky šestibodové šňůře Allena Iversona, ale Billupsova trojka 15 sekund před koncem prodloužení rozhodla.

Iverson pak nezakončil svůj průnik a Chucky Atkins šestkou zpečetil šest sekund před koncem vítězství hostů. Kanonýr Iverson odehrál celých 53 minut a vstřelil 38 bodů, ale Philadelphii to ve snaze vynutit si sedmý zápas nestačilo. "Samozřejmě se cítím mizerně. Zase se mi nesplní můj sen. Musím se podívat do zrcadla, protože mohu zlepšit ještě spoustu věcí, aby tenhle tým měl šanci vyhrát titul," prohlásila nespokojená hvězda Sixers.

Philadelphii nebyl nic platný ani skvělý začátek, v němž po sérii 16 bodů vedla 20:8. "Musíme to zkoušet dál. Klobouk dolů před Detroitem a jeho hráči. Byli skvěle dirigovaní a zasloužili si to," uznal kouč poraženého celku Larry Brown, který byl navzdory výsledky pyšný na výkon svých svěřenců.

Reklama

Výběr článků

Načítám