Hlavní obsah

Barrichello má nový systém podpěry hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pilot stáje Ferrari Rubens Barrichello, během testů na okruhu v Barceloně vyzkoušel vedle nového monopostu i modifikovaný systém ochrany hlavy a krku HANS, který měl odstranit bolesti, které Barrichella provázely při úvodní Velké ceně Austrálie. S obojím byl spokojen a fanoušci brazilského jezdce si mohou oddechnout.

Foto: Karel Kavička

Setkání v Posádkovém domě Libavá

Článek

Vicemistr světa se tak s jistotou o nadcházejícím víkendu objeví na Velké ceny Brazílie. Start na domácím podniku byl totiž podmíněn právě vyvinutím upraveného ochranného systému. Barrichello odjel GP Malajsie na základě speciálně udělené výjimky bez ochrany.

Mezinárodní automobilová federace vzápětí vydala nařízení, podle kterého musejí být systémem HANS vybaveni všichni jezdci bez výjimky. Pokud jej někdo používat nechce, stáje musí nasadit náhradní piloty. "Ale nyní už je to dobré, nebude problém vzít si systém v Brazílii do závodu," potvrdil Barrichello vyřešení problému..

Používání starého systému způsobovalo Barrichellovi bolesti při řízení. "Kvůli té podpěře hlavy jsem nemohl mít dotáhnuté pásy na doraz. V zatáčkách jsem se v kokpitu hýbal ze strany na stranu a kvůli tomu mě bolela záda," vysvětlil Brazilec. "Ale ten nový systém je mnohem lepší," prohlásil po 85 testovacích okruzích v Barceloně.

Reklama

Související témata:

Související články

Barrichello možná nepojede domácí Velkou cenu

Pilot stáje Ferrari Rubens Barrichello dostal při nedělní Velké ceně Malajsie výjimku a na základě lékařského doporučení startoval bez ochranného systému HANS....

Výběr článků

Načítám