Hlavní obsah

Baroš má čtyři stehy, 'starý' Nedvěd dva

Novinky, Karel Felt
PRAHA

Unavení, dobití, ale spokojení odcházeli čeští fotbalisté ze šatny stadiónu De Kuip. "Všechno mě bolí, už jsem starý," konstatoval kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd, který po utkání sotva šel.

Foto: archiv ZOO Plzeň

Akce Život a řemesla v pravěku a raném středověku v ZOO Plzeň aneb Přijďte si hrát na pravěk začíná v plzeňské zoo již o víkendu 11. a 12. června.

Článek

"Nad levým kotníkem mi lékař sešil hlubokou tržnou ránu dvěma stehy. Bylo to po zásahu van Bommela. Netušil jsem, že to mám roztržené, až jsem uviděl na stulpně krev, ale chtěl jsem dohrát, ale moc mi to nešlo. Do středy snad budu v pořádku," dodal.

V utkání si užil tvrdých zákroků Nizozemců: "Nizozemci do mne šli dost tvrdě, hlavně ve druhé půli to bylo dost tvrdé utkání, ale sudí to pouštěl. Oni mě nenechali převzít míč. S Davidsem jsme se párkrát střetli, ale mluvili jsme spolu až po zápase. Zato se Seedorfem jsme si po několika střetech nadávali, hlavně on, ale to se ve fotbale a hlavně v tak důležitých zápasech stává. Bod jsme si určitě za tu vůli a bojovnost zasloužili."

Rosický spokojený nebyl

O dva stehy víc si odnesl z trávníku Milan Baroš... "Bylo to po srážce hlavama s jedním z obránců. Netušil jsem, co se stalo, až jsem zjistil, že mi teče krve. Na trávník jsem šel s tím, že mám dát gól. Tak jsem alespoň přihrál," říkal spokojeně.

Úplně spokojený nebyl se svým výkonem Tomáš Rosický: "Nebylo to ono. Nechci se vymlouvat na nachlazení. Přeci jenom byl znát ten můj skoro měsíční herní výpadek."

"Bylo to hrozně těžké utkání. Nizozemci potvrdili, že patří mezi absolutní světovou špičku," netajil respekt ze soupeře Tomáš Ujfaluši. K inkasované brance a utkání pak uvedl: "Byla to série našich chyb, na jejímž konci byl byl milimetrový centr Davidse mezi třemi hráči na van Nistelrooije, který naznačil, že půjde dopředu, cukl si dozadu a udeřil."

"Na něj se hraje špatně. Má skvělé zpracování i krytí míče, je rychlý, nedá se předvídat, co udělá a umí dokonale využít šanci, do níž se dostane," přemítal český obránce.

V kabině se neobviňovali

"Zpočátku nám domácí dělali problémy, zejména hra Kluiverta, který nehrál vyloženě na hrotu útoku, ale stahoval se mezi záložníky, odkud vyrážel nebo rozděloval míče. Do druhé půle jsme šli s tím, že nesmíme hru otevřít, abychom podruhé neinkasovali. Vycházeli jsme ze zajištěné obrany a dostali se ke svoji hře. Napadali jsme je, takže nemohli kombinovat a nakopávali míče dopředu, ty jsme pak sbírali. Bod jsme si zasloužili," tvrdil.

Jeho kolega Marek Jankulovski prozradil, co se dělo o přestávce v kabině: "Rozhodně jsme se neobviňovali, kdo mohl za ten gól do šatny. Byla to série našich chyb. Řekli jsme si, že ještě není konec a musíme změnit naši hru. Víc je napadat. Přineslo to nakonec cenný bod."

Fakt, že první půle nebyla podle představ, potvrdil i Vladimír Šmicer: "Nehráli jsme to svoje, co platilo na Francouze. Dostávali se za nás a využívali příliš prázdný prostor mezi zálohou a obranou. Byli prostě lepší. Po změně stran už jsme jim v tom zabránili, dokázali jsme se dostat do brejků a vyrovnat."

Nejtěžší utkání pod Brücknerem

"Tohle byl náš nejtěžší zápas pod Brücknerovým vedením. Remíza v tuhle chvíli ve skupině nic neřeší. Musíme ji potvrdit v utkání s Rakouskem. Fantastičtí byli opět naši fanoušci, moc nám pomohli, patří jim dík," vzpomněl na věrné příznivce Šmicer.

Tomáš Galásek toho v defenzívě hodně naběhal, ale s Nizozemci si moc nepovídal: "V první půli nám zatápěli, ve druhé už to bylo lepší. Na hřišti jsem si jednou povídal s Kluivertem, kdy jsme měli každý jiný názor na odpískaný faul. Na trávníku jsme se potkal se spoluhráčem z Ajaxu van der Vaartem, s nímž jsem si pak vyměnil dres. Hrál výborně a měl velký podíl na gólu domácích."

Gólman Petr Čech několikrát znovu podržel český tým. "Oni jsou skutečně vynikající v ofenzívě. Už ve třetí minutě trefili tyč, my jsme měli štěstí, že to nespadlo do branky. Tenhle moment určitě ovlivnil první poločas, protože jim narostla křídla. Ten gól se pak chytit nedal. Nejhorší moment? Těžko říct. Několikrát nebezpečně vystřelili, ale podstatné je, že míč skončil v síti jen jednou."

Reklama

Související články

Češi vylovili z oranžového moře bod

Čeští fotbalisté uhráli v kvalifikaci o postup na Euro 2004 v Nizozemsku remízu 1:1. 'Oranjes' dostal do vedení v posledních vteřinách prvního poločasu Ruud...

Brücknerův žolík Baroš fungoval

"Baroš je zkrátka Baroš. Jemu stačí půlhodina, aby se prosadil," liboval si po utkání trenér české reprezentace Karel Brückner, jemuž opět vyšel tah s jeho...

Koller oslavil třicetiny gólem

Opět patřil k oporám v sestavě. Navíc byl útočník Jan Koller jediným českým fotbalistou, který rozvlnil síť nizozemské branky a zařídil tak cenný...

Výběr článků

Načítám