Hlavní obsah

Barcelona je ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Fotbalová Liga mistrů zná po pátém kole osmifinálové části dalšího postupujícího. Po Manchesteru a milánském AC si účast mezi osmičkou nejlepších zajistili i fotbalisté Barcelony. Postupové šance si naopak remízou zkomplikoval Inter Milán i Ajax Amsterdam.

Foto: archiv soutěže Stavba roku

Záštitu nad soutěží převzal primátor Martin Baxa. Na fotografii s Miloslavem Zemanem, předsedou představenstva Okresní hospodářské komory Plzeňsko.

Článek

Na neúspěchu Ajaxu s Valencií nese velký díl viny český záložník Tomáš Galásek. Po necelé půlhodině hry ve snaze odvrátit hrozící roh přehnal důraz a poslal k zemi Rufeteho. Kily pak ranou k pravé tyči nedal rumunskému brankáři Lobontovi sebemenší šanci. Alespoň remízu vydřel Ajaxu finský obránce Pasanen, který se prosadil hlavou po rohu.

Inter vždy srovnal

Své si protrpěli také fanoušci Interu Milán při duelu s Newcastlem. Bellamy se Shearerem, kteří si po prvním vzájemném zápase stěžovali na to, že byli vyloučeni neprávem, se Italům pomstili, jak nejlépe mohli. Oba se v útoku anglického klubu v Lize mistrů setkali po třech zápasech, ale nejednou ukázali, že spolu mohou hrát i poslepu. Bellamy přihrával, Shearer střílel a Newcastle dvakrát vedl. Za Inter poprvé vyrovnal Vieri, jenž konečně protrhl střeleckou smůlu na evropské scéně, podruhé se prosadil Kolumbijec Córdoba.

Arsenal přišel o vítězství

Drama se odvíjelo také na londýnském Highbury. Když Arsenal dal díky Vieirovi rychlý gól a rozhodčí vzápětí vyloučil římskému klubu kapitána Tottiho za potyčku s Keownem, zdálo se, že anglický šampión konečně po čtyřech zápasech doma v Lize mistrů vyhraje.

Jenže na konci poločasu se zčistajasna objevil před Seamanem volný Cassano a podobně jako v nedávném římském derby zachoval v koncovce klid.

Arsenal se snažil oslabeného soupeře zlomit, kouč Wenger v závěru v zoufalství poslal na hřiště čerstvé Ljungberga, Jefferse a Kanua, ale žádná z řady šancí se neujala.

Šimákova snaha vyzněla naprázdno

Jako jediná tak postup se svými fanoušky oslavila Barcelona. Zdecimovaný Leverkusen jí nekladl kromě úvodu vážnější odpor a trenér Antič si mohl dovolit o poločase stáhnout střelce první branky Saviolu. V dresu Leverkusenu se snažil především Jan Šimák, zahrával rohy i trestné kopy, ale odezvu u spoluhráčů nenacházel. Měl prsty také v největší šanci Bayeru, která přišla v 11. minutě po jeho trestném kopu. Míč vypadl Bonanovi z rukou, ale dobíhající Cris trefil brankáře a Berbatov poté zřejmě ruku Švéda Anderssona.

Tabulka Ligy mistrů
Skupina A:
1. FC Barcelona541010:213
2. Inter Milán52219:88
3. Newcastle United521210:117
4. Bayer Leverkusen50055:130
Skupina B:
1. Arsenal Londýn51405:37
2. Ajax Amsterdam51405:47
3. FC Valencie51313:56
4. AS Řím51136:74

Pozn. Za jménem klubu následuje počet odehraných utkání, počet výher, remíz a proher, skóre a body.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám