Hlavní obsah

Atlet Lewis zatčen při havárii v opilosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Legendární atlet Carl Lewis byl v pondělí ráno zatčen v Los Angeles, protože řídil v opilosti. Devítinásobný olympijský vítěz naboural se svým luxusním vozem Maserati do protihlukové zdi a policisté mu poté naměřili v krvi 0,8 promile alkoholu. Tato hodnota překračuje limit, povolený v Kalifornii.

Foto: Fotoarchív MJvM

Dnes už neexistující pohled - stará Obecná škola v sousedství kostela sv. Filipa a Jakuba. Fotka pochází z 20. let 20. století

Článek

Jedenačtyřicetiletý bývalý král sprintu a dálky nebyl při nehodě zraněn a po několika hodinách strávených za mřížemi ho na policii vyzvedl přítel. Jeho přestupek bude 7. července řešit soud v Los Angeles.

Lewisovi tak nyní hrozí, že bude figurovat v dalším procesu. V minulém týdnu totiž vyšlo najevo, že americký olympijský výbor a národní atletická federace utajily jeho pozitivní dopingový nález před olympijskými hrami v Soulu, kde Lewis získal dvě zlaté medaile.

Jeho někdejší velký rival Ben Johnson po zveřejnění těchto informací chce americké funkcionáře žalovat. Kanaďan totiž původně v Soulu vyhrál běh na 100 metrů ve světovém rekordu, ale posléze byl kvůli dopingu diskvalifikován a potrestán odebráním meadile, kterou získal právě Lewis. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám