Hlavní obsah

Advocaat bere pouze vítězství

– PRAHA
Novinky, Jan Krůta

Trenér nizozemské fotbalové reprezentace Dick Advocaat před dnešním zápasem proti českému týmu příliš nekalkuluje a jediné, s čím bude spokojen, je vítězství. "Nemá cenu spekulovat, jaká remíza by pro nás byla výhodná nebo ne. Náš cíl je výhra," řekl kouč.

Foto: Šumperská nemocnice
Článek

"Z hlediska vývoje ve skupině nás čeká klíčový zápas. Musíme se ale dívat především sami na sebe a zvolit taktiku, se kterou uspějeme. Střetnou se dva týmy na stejné úrovni. Jediný rozdíl je v tom, že my hrajeme venku," prohlásil Advocaat s tím, že bude důležité, komu se podaří dát první gól.

I před nizozemskými novináři tajil sestavu a vůbec se nechtěl pouštět do debat, kdo by na kterém postu měl dnes večer na Letné nastoupit. "Protože jde o nesmírně důležitý zápas, z něhož téměř jistě vzejde vítěz skupiny, postavím ty nejzkušenější hráče. Víc vám neřeknu. Já už vím, kdo bude hrát a to stačí..."

Davids zřejmě nastoupí

Otazník prý visí nad startem záložníka Juventusu Davidse, který má menší problémy s třísly. "Rozhodnu se večer po tréninku," řekl pouze Advocaat. Nedvědův klubový spoluhráč však včera na Letné běhal jako fretka a nevypadalo to, že by ho třísla nějak limitovala.

Nizozemci přiletěli do Prahy včera v poledne a ubytovali se v hotelu Four Seasons u Karlova mostu. V 18 hodin absolvovali předzápasový trénink. "Čeká nás důležitá bitva, kterou musíme zvládnout," uvědomoval si kouč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám